Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? 29 Haziran 2019 Cumartesi Hava Durumu.

Yarın hava nasıl? Hava durumunda önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. İşte 29 Haziran 2019 Cumartesi Hava Durumu.

Abone ol
Abone ol 28 Haziran 2019 20:55

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Edirne, Çanakkale, Denizli, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş’ın batısı, Hatay kıyı kesimi, Ankara, Kırıkkale ve Kırşehir’in kuzey ve doğu kesimleri, Çankırı ve Yozgat çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, bu akşam ve gece saatlerinde Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde, yarın Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Ordu, Erzurum’un kuzey kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu akşam saatlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde, bu akşam ve gece saatlerinde Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde, yarın Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Ordu, Erzurum’un kuzey kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, bölgenin doğusu ile bu akşam saatlerinde Edirne ve Çanakkale çevreleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde(40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.



BALIKESİR 18°C, 29°C



Parçalı bulutlu



BURSA 17°C, 28°C



Parçalı bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



İSTANBUL 23°C, 28°C



Parçalı bulutlu, bu akşam ve gece ilk saatlerde Anadolu yakası yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KIRKLARELİ 20°C, 28°C



Parçalı bulutlu

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Denizli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.



A.KARAHİSAR 15°C, 27°C



Parçalı ve az bulutlu



DENİZLİ 22°C, 35°C



Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



İZMİR 25°C, 34°C



Az bulutlu



MANİSA 23°C, 34°C



Az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, yarın Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları ile K. Maraş'ın batı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ADANA 25°C, 33°C



Parçalı bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kuzey kesimleri ile yarın il geneli yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA 26°C, 36°C



Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yarın az bulutlu



HATAY 24°C, 30°C



Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, yarın kıyı kesimleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ISPARTA 16°C, 31°C



Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yarın az bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Konya ve Karaman çevrelerinin, yarın öğle saatlerinden itibaren Yozgat çevreleri ile Ankara, Kırıkkale ve Kırşehir'in kuzey ve doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ANKARA 17°C, 27°C



Parçalı ve az bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ÇANKIRI 16°C, 27°C



Parçalı ve az bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ESKİŞEHİR 17°C, 27°C



Parçalı ve az bulutlu



SİVAS 12°C, 27°C



Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Düzce, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



BOLU 15°C, 22°C



Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



DÜZCE 18°C, 25°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



SİNOP 23°C, 26°C



Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ZONGULDAK 20°C, 25°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde, yarın Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Ordu ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.



AMASYA 19°C, 27°C



Parçalı bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



BAYBURT 12°C, 26°C



Parçalı bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



SAMSUN 21°C, 26°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yağışların yarın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



TRABZON 22°C, 27°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli, kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Erzincan ve Ardahan çevreleri, gece saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri ile yarın bölgenin kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Erzurum'un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor.



ERZURUM 12°C, 24°C



Parçalı bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



KARS 10°C, 25°C



Parçalı bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



MALATYA 19°C, 33°C



Az bulutlu ve açık



VAN 14°C, 29°C



Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.



DİYARBAKIR 22°C, 39°C



Az bulutlu ve açık



GAZİANTEP 22°C, 34°C



Az bulutlu ve açık



SİİRT 26°C, 37°C



Az bulutlu ve açık



ŞANLIURFA 26°C, 41°C



Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğu, doğusu yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeybatıdan, Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş; İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, Kuzey Ege’nin kuzeyi akşam ve gece saatlerinde parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve doğu, Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın öğle saatlerinde 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, Doğu Akdeniz parçalı bulutlu, doğusunun doğusu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatı, yarın öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, doğusunda 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.


Yorumlar