Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? 26 Mart 2019 Salı Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Sıcaklıklar Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. İşte 26 Mart Salı hava durumu.

Abone ol
Abone ol 25 Mart 2019 20:05

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile ile Şanlıurfa, Elazığ, Şırnak ve Iğdır çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Erzurum, Kars, Ağrı, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır.

UYARILAR

ZİRAİ DON UYARISI: Gece saatlerinde tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik vb. meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda bu gece saatlerinde zirai don olayı bekleniyor.



BURSA 5°C, 19°C



Az bulutlu ve açık



ÇANAKKALE 6°C, 19°C



Az bulutlu ve açık



İSTANBUL 5°C, 18°C



Az bulutlu ve açık



KIRKLARELİ 3°C, 19°C



Az bulutlu ve açık

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece saatlerinde zirai don olayı ile birlikte bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde buzlanma ve don bekleniyor.



A.KARAHİSAR 1°C, 15°C



Az bulutlu ve açık



DENİZLİ 5°C, 20°C



Az bulutlu ve açık



İZMİR 10°C, 21°C



Az bulutlu ve açık



MANİSA 8°C, 21°C



Az bulutlu ve açık

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Göller Yöresinde bu gece saatlerinde zirai don olayı bekleniyor.



ADANA 9°C, 21°C



Parçalı bulutlu



ANTALYA 12°C, 20°C



Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu



BURDUR 4°C, 16°C



Az bulutlu



HATAY 8°C, 18°C



Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece saatlerinde zirai don olayı ile birlikte bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde buzlanma ve don bekleniyor.



ANKARA 1°C, 15°C



Az bulutlu



ESKİŞEHİR 1°C, 19°C



Az bulutlu



NİĞDE -1°C, 13°C



Az bulutlu ve açık



SİVAS -5°C, 12°C



Az bulutlu

BATI KARADENİZ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinde zirai don bekleniyor.



BOLU 0°C, 16°C



Az bulutlu



DÜZCE 4°C, 20°C



Az bulutlu



SİNOP 6°C, 12°C



Az bulutlu



ZONGULDAK 4°C, 12°C



Az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde bu gece saatlerinde zirai don bekleniyor.



AMASYA -1°C, 15°C



Az bulutlu



ARTVİN -3°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 3°C, 12°C



Parçalı bulutlu



TRABZON 4°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Erzurum, Kars, Ağrı, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Elazığ, Şırnak ve Iğdır çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde bu gece saatlerinde zirai don olayı ile birlikte bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde buzlanma ve don bekleniyor.



ERZURUM -3°C, 5°C



Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



KARS -5°C, 3°C



Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı



MUŞ 1°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



VAN 1°C, 6°C



Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile bu akşam Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



DİYARBAKIR 4°C, 14°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



GAZİANTEP 7°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



SİİRT 5°C, 13°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



ŞANLIURFA 8°C, 15°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’ de doğu ve güneydoğudan, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu doğudan 5 (40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Orta Karadeniz 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Az bulutlu, gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, pus anında orta; sis anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, yarın (Salı) öğle saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan, yarın (Salı) sabah saatlerinde güneyi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, güneyi yer yer 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu yer yer parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, gece saatlerinde Antalya Körfezi ile yarın (Salı) sabah saatlerinde batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde geneli batı ve kuzeybatıdan 6 (50 km/sa), Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde geneli güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinde yer yer 2,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa), akşam saatlerinde 6 (50 km/saat), yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 akşam saatlerinde yer yer 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Etiketler 26 Mart 2019
Yorumlar