Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? 21 Nisan 2019 Pazar Hava Durumu

Yarın hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişlik olmayacağı tahmin ediliyor.İşte 21 Nisan 2019 Pazar Hava Durumu

Abone ol
Abone ol 20 Nisan 2019 20:04

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu (G. Antep ve Kilis hariç) ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Güneydoğu Anadolu (G. Antep ve Kilis hariç) ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ: Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Kıyı ve Güney Ege ile İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde(50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



BURSA 5°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı



ÇANAKKALE 7°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu



İSTANBUL 6°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu sağanak yağışlı



KIRKLARELİ 3°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde kıyı, gece saatlerinden itibaren güney kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç Ege'de hafif, yüksek rakımlı yerlerde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır.



A.KARAHİSAR -1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu



DENİZLİ 4°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



İZMİR 8°C, 19°C



Parçalı bulutlu



MANİSA 5°C, 16°C



Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Göller Yöresinde hafif, yüksek rakımlı yerlerde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır.



ADANA 9°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA 9°C, 20°C



Parçalı ve çok bulutlu



HATAY 7°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.



ISPARTA -2°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde hafif, yüksek rakımlı yerlerde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır.



ANKARA -1°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif karla karışık yağmurlu



ESKİŞEHİR 0°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde hafif karla karışık yağmurlu



KONYA 1°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu



SİVAS -1°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır.



BOLU 1°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



DÜZCE 4°C, 9°C



Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmur



SİNOP 9°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ZONGULDAK 6°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.



AMASYA 4°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu



BAYBURT -2°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı



SAMSUN 6°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



TRABZON 7°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batı kesimler ile Iğdır ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ERZURUM -2°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



KARS -3°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı



MALATYA 3°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel oılarak kuvvetli olması bekleniyor.



VAN 1°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Adıyaman, Ş. Urfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ADIYAMAN 7°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



DİYARBAKIR 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



SİİRT 6°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ŞANLIURFA 7°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz’de fırtına, Doğu Karadeniz, Güney Ege ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, zamanla kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40), yarın öğle saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatıdan batısı 5 ila 7 (40-60 km/sa), zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Doğu Karadeniz’in doğusu akşam saatlerinde yer yer 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğu, gece saatlerinden sonra kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), zamanla kuzeyi 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece ve yarın sabah saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı, doğusu kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatleri ile yarın sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: Batı Akdeniz’de 3,0 ila 4,0m, yarın öğle saatlerinden sonra 1,5 ila 2,5m, Doğu Akdeniz’de 1,0 ila 2,0m, batısı 1,5 ila 2,5m, yarın sabah saatlerinde yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatı, zamanla doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar