Anasayfa /  Hava durumu

Tüm vatandaşların dikkatine Valilikten iki il için ‘turuncu’ uyarı! Sel,heyelan,su baskını

Meteoroloji sağanak yağış uyarısı yaptı! Trabzon ve Rize valilikleri, kent genelinde şiddetli sağanak yağış beklendiğini belirterek sel, heyelan ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. İki kent için tehlikeli sayılan 'turuncu' uyarı verildi. Ayrıca akşam saatlerinden sonra sağanak İstanbul, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde de sağanak bekleniyor. İşte yurtta hava durumu..

Abone ol
Abone ol 28 Haziran 2019 21:09

Meteoroloji’den alınan son dakika verilerine göre; Trabzon ve Rize valilikleri, kent genelinde kuvvetli sağanak beklendiğini duyurarak, sel ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Açıklamada, “Bölgede sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Pazartesi gününe kadar sürmesi beklenen yağışların metrekareye 100 ila 200 kilogram arasında yağış bırakacağı tahmin edilmektedir” denildi. İki kent için tehlikeli sayılan ‘turuncu’ uyarı verildi.

Meteoroloji'den son dakika uyarı: İstanbullular yarına dikkat!

Valiliklerin açıklaması üzerine belediye ve özel idare ekiplerine ait iş makineleri dere yataklarında olası sel taşkınlarına müdahale için hazır bekletilmeye başladı. AFAD ekipleri de teyakkuza geçirildi. Rize AFAD Müdürü Şakir Kurk, “Yapılan uyarıları biz de ekiplerimize bildirdik. AFAD olarak hazırlığımızı yaptık” dedi.

YAĞIŞLAR YURDU ETKİSİ ALTINA ALDI

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz’in kıyı kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Karabük, Kastamonu ve Düzce çevreleri ile Tekirdağ’ın kuzey, Karaman’ın ve Niğde’nin güney, Samsun’un kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege ve İzmir kıyıları ile İstanbul’un batısında kuzeydoğudan, İskenderun Körfezi’nde ise güneybatıdan kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.




Yorumlar