Anasayfa /  Hava durumu

Trafiğe çıkacaklar dikkat! Sisli hava yurdun belirli kesimlerinde...

Meteoroloji hava durumu: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan radar verilerine göre trafiğe çıkacak olan sürücüleri uyarmakta fayda var ve sisli hava yurdun belli kesimlerinde hafta boyunca daha sürecek. İşte bölge bölge Meteoroloji verilerine göre hava durumu...

Abone ol
Abone ol 28 Ekim 2018 09:05

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayımlanan beş günlük hava durumu raporuna göre; yurdun belli kesimlerinde puslu hava etkili olacak. Başta Marmara bölgesi olmak üzere; Karadeniz'in güney kesimleri ve Doğu Anadolu'da puslu görünümün sürmesi bekleniyor. Puslu atmosfer yarından itibaren Ege ve Karadeniz'in geneline yayılacak.

Marmara bölgesi bugün İstanbul başta olmak üzere; sis ve pusun etkisine giriyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yoğun bir sis gözlemlenirken, Marmara'nın kalan illerinde puslu hava etkili olacak. Sıcaklıklar 23-24 derece civarında seyrediyor.

Ege bölgesi de sisli havanın etkisine giren bir diğer bölge olarak öne çıkıyor. Afyon, Uşak ve Kütahya'da sisli bir atmosferin etkili olması bekleniyor. Sürücülerin tedbirli olmasında yarar var. Ege'de sıcaklıklar 19-23 derece arasında değişiklik gösteriyor. 

Akdeniz bölgesinde sıcaklıklar geçtiğimiz haftaya göre ciddi bir düşüş gösteriyor. Burdur ve Isparta'da termometreler gündüz 18 dereceyi gösterirken, Antalya'da hava sıcaklığı 25 derece. Mersin 25, Adana 26, Hatay 23 ve Osmaniye 24 derece civarında.

İç Anadolu bölgesinde sıcaklıklar düşmeye devam ediyor. Güneşli bir hava durumunun etkili olacağı İç Anadolu'da sıcaklıklar gündüz 14-18 derece arasında farklılık gösteriyor. Eskişehir, Ankara ve Konya'da sıcaklık gündüz 17 dereceye kadar düşüyor. 

Karadeniz bölgesinde meteorolojik farklılıklar göze çarpıyor. Karadeniz'in Batı ve Orta kesimlerinde sis ve pus hadiselerinin yaşanması beklenirken, Doğu Karadeniz'de güneşli bir atmosfer bekleniyor. Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat'ta sis ve pus hadiseleri etkili olacak. 

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer yer güneşli bir atmosfer, yer yer sisli bir hava durumu bekleniyor. Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adıyaman çevresinde açık bir hava beklenirken; Şırnak, Hakkari, Siirt ve Batman'da sis ve pus hadiseleri yoğun bir şekilde gözlemlenecek.

Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklıklar gece sıfırın altına düşüyor. Sis ve pusun yoğun olacağı bölgede başta Erzurum olmak üzere; Ağrı, Kars, Van, Muş ve çevre illerde yoğun bir sis gözlemlenecek. Bu nedenle özellikle şehirler arası yolculuklarda tedbirli olmakta fayda var.


Etiketler Sisli Hava
Yorumlar