Anasayfa /  Hava durumu

Sivas'ta okullar tatil mi? Hangi illerimizde okullar tatil edildi?

Hava sıcaklarının düşmesiyle Türkiye genelinde kar yağışları başladı ve okulların tatil olduğu haberleri gelmeye başladı. Ankara'da bugün etkili olan kar yağışı sonrası binlerce öğrenci Valilik tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor.Peki Hangi illerimizde okullar tatil edildi? Sivas'ta okullar tatil olacak mı? Sivas Valiliği herhangi bir açıklama yaptı mı? Sivas'ta 25 Aralık 2018 günü okullar tatil mi edildi mi? İşte yurt genelinde okulun tatil edildiği illerimiz....

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2018 22:33

Sivas'ta yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve ani sıcaklık değişimi beklendiğinden, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, hamile ve engelli kamu personellerinin de izinli sayılacağı bildirildi.

Sivas Valisi Salih Ayhan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili çocuklar, gece yarısından itibaren şehrimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden il genelinde yarın ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitime bir gün ara veriyoruz. Dışarı çıkmayacağınıza ve bol kitap okuyacağınıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve buzlanma riskine karşı yarın, il merkezi, Pazaryeri ve Bozüyük ilçelerine bağlı tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Bozüyük, Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve İnhisar ilçelerinde yarın taşımalı eğitime 1 gün süre ile ara verilmesi ve taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin belirtilen tarihte 1 gün süre ile idari izinli sayılmalarına karar verildiği bildirildi.

EĞİTİME ARA VERİLEN ŞEHİRLER

ANKARA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, bugünden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru kar yağışına dönüşeceği ve yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtilerek, "Kar yağışının ardından ilimizde hava sıcaklıkları bir süre gündüz vakitleri dahil sıfır derecenin altında seyredeceğinden, kuvvetli kar yağışı ile kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Meteorolojik verilere göre sabaha kadar devam etmesi beklenen kuvvetli kar yağışı ve beraberinde oluşacak yoğun buzlanma nedeniyle öğrenci ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yarın(Çarşamba günü)ilimiz genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir.





UŞAK’TA KAR YAĞIŞI NEDENİYLE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Uşak ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Uşak genelinde akşam saatlerinde başlayan ve devam eden kar yağışı nedeniyle Valilik, il genelinde 26 Aralık 2018 Çarşamba günü eğitime bir gün ara verileceğini bildirdi. Öte yandan yetkililer kar yağışının sabah saatlerine kadar süreceğini belirtirken, sabahın ilk ışıklarıyla don olayının yaşanmasını söylediler. Bu bağlamda sürücülerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri alınması istenildi.

ESKİŞEHİR SEYİTGAZİ'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildi.

Seyitgazi ilçe merkezinin yanı sıra köylerinde de etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Seyitgazi Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hakim olduğundan, ilk ve orta dereceği okullarda eğitim-öğretime 26 Aralık Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

BURSA'NIN DAĞ İLÇELERİNDE OKULLARA KAR TATİLİ

Bursa'da kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Merkezde yağışlar karla karışık yağmur şeklinde görülürken, dağ ilçelerinden Keles, Büyükorhan ve Harmancık'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın için tatil edildi.

Keles, Büyükorhan ve Harmancık kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemizde ilk ve orta dereceli okullar 26 Aralık 2018 Çarşamba günü, 1 gün tatil edilmiştir" denildi.

Orhaneli'de ise eğitime devam edileceği bildirildi.

BİLECİK VALİLİĞİ AÇIKLADI! OKULLAR TATİL...

Bilecik Valiliği, kent merkezi ve Pazaryeri ilçesine bağlı tüm ilk ve orta dereceli okullarda 1 gün süre ile eğitime ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde kar yağışı ve buzlanma riskine karşı İl Merkezi ve Pazaryeri İlçesine bağlı tüm ilk ve orta dereceli okullarda 26 Aralık 2018 Çarşamba günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir. Ayrıca; Bozüyük, Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve İnhisar İlçelerinde taşımalı eğitime 26 Aralık 2018 Çarşamba günü bir gün süre ile ara verilmesi ve taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin belirtilen tarihte bir gün süre ile idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" denildi.

BALIKESİR - DURSUNBEY

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle yarın okullar tatil edildi.

Dursunbey ilçesinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli kar ilçe merkezi ve bağlı mahalleleri kısa sürede beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı sebebi ile İlçeye bağlı bazı mahallelerinde yolları kapanma aşamasına gelirken, Balıkesir -Dursunbey arasındaki D-230 yolunda da ulaşım güçlükle sağlandığı bildirildi.

Akşam saatlerinde Dursunbey Kaymakamı Emrullah Temizkan başkanlığında toplanan hıfzıssıhha kurulu26 Aralık Çarşamba günü ilçe merkezinde eğitim veren okulları tatil etme kararı aldı.

KÜTAHYA'DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kütahya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde Öğlen saatlerinden itibaren başlayan ve halen devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle, Gediz ilçesi hariç il genelinde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ( 26 Aralık Çarşamba) ara verilmiştir.Ayrıca hamile, engelli, kronik hastalıkları bulunan kamu personelleri, rehabilitasyon merkezleri ve Kuran-ı Kerim kursları da idari izinli sayılacaktır” denildi.

Buna göre; Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar, Emet, Çavdarhisar, Domaniç, Pazarlar, Hisarcık, Simav, Şaphane, Tavşanlı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime Çarşamba günü ara verildi.

BOLU'DAN DA TATİL HABERİ GELDİ

Bolu kent merkezi ve ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okular ile liseler tatil edildi.

Bolu Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre bu gece yarısından itibaren hava sıcaklığının eksi derecelere düşerek buzlanmaya sebep olacağı anımsatıldı.

Buna bağlı olarak ulaşımda aksamalar yaşanabileceği aktarılan açıklamada, Bolu genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

VAN’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Van Valiliği,kent genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava muhalefeti nedeniyle Merkeze bağlı 8 ilçede okulların tatil edildiği belirtilerek, "İlimiz genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hakim olduğundan, merkez ilçelerimiz; Edremit, İpekyolu ve Tuşba ile taşra ilçelerimiz; Bahçesaray, Başkale, Çatak, Özalp ve Saray’da eğitim- öğretime 25 Aralık 2018 Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, belirtilen ilçelerdeki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de don ve buzlanmadan kaynaklı olası kazalara maruz kalmamaları için aynı gün idari izinli sayılmıştır" denildi.

İL İL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ,Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi beklenen yağışların Yalova, İzmir'in güney ilçeleri, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Marmara'nın doğusunun yüksekleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte İç ve Doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve batı, Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İzmir'in güney ilçeleri, Yalova, Aydın, Muğla çevreleri, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in İç Kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yalova'da kuvvetli yağmur; Bilecik, Balıkesir’in doğusu ile Sakarya, güneyi ile Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA °C, 4°C

Çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE °C, 5°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

İSTANBUL °C, 4°C

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur şeklinde olması beklenen yağışların zamanla karla karışık yağmur yükseklerinde yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KIRKLARELI °C, 3°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların İzmir'in güney ilçeleri ile Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile Manisa'nın doğu ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

IZMIR °C, 14°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANISA °C, 10°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren doğu ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren doğu ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 10°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak gece saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğu kesimleri ile Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağmur, Batı Akdeniz'in doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 16°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 17°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURDUR °C, 7°C

Çok bulutlu öğle saatlerinden sonra yağmurlu, gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

HATAY °C, 8°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. , Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, akşam saatlerinden itibaren Çankırı ve Ankara çevrelerinde akşam saatlerinden sonra Kırıkkale çevreleri ve Konya'nın batı ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Konya, Karaman, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKSARAY °C, 11°C

Çok bulutlu gece saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine doğru kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

CANKIRI °C, 6°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine doğru kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

ESKISEHIR °C, 3°C

Çok bulutlu, yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur ve karlakarışık yağmur, iç kesimlerinde zamanla kar şeklinde olması beklenen yağışların Bolu, Kastamonu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Zonguldak ve Bartın'ın iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BARTIN °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden sonra kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

DÜZCE °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Artvin çevreleri dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de başlayacak yağışların, kuvvetli yağmura (21-50 mm), akşam saatlerinden sonra Çorum, Amasya, Tokat ile Ordu ve Samsun’un iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde gece saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 12°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kuvvetli kar yağışlı

ARTVİN °C, 8°C

Çok bulutlu

SAMSUN °C, 10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu zamanla karlakarışık yağmurlu gececeği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

TRABZON °C, 16°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı ile Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinin yağmurlu gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesiyle birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 5°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmurlu

ERZURUM °C, -1°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı

IĞDIR °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, -1°C

Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevreleri, akşam saatlerinden sonra batısının yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 6°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batı kesimleri yağmurlu

GAZIANTEP °C, 8°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

SIIRT °C, 4°C

Çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 10°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batı kesimleri yağmurlu




Yorumlar