Anasayfa /  Hava durumu

Plan yapacaklar dikkat! Haftasonu Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden hava durumu açıklaması geldi ve hafta sonu hava durumu bilgisi paylaşıldı.

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2019 14:55

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden hava durumu açıklaması geldi ve hafta sonu hava durumu bilgisi paylaşıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı bölgeler için şiddetli fırtına uyarısı yapıldı.

MGM 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Marmara Bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısı yapılırken, iç ve doğu bölgelerinde kar, Akdeniz Bölgesi'nde de kuvvetli yağış bekleniyor.



SICAKLIĞIN DÜŞECEĞİ YERLER



Hava sıcaklığının İç Anadolu'nun güney ve doğusunda hissedilir derecede olmak üzere ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor





Ayrıca; 31 Mart Pazar sabahına kadar süreceği tahmin edilen zirai don uyarısında Meteoroloji Müdürlüğü şu ifadelere yer verdi:

"Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusu (Bilecik, Sakarya'nın ve Bursa'nın güneyi), İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya), Göller Yöresi (Burdur, Isparta) ve İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir."

.


Yorumlar