Anasayfa /  Hava durumu

O saate dikkat! Kar yağışı geliyor... İşte 27 Şubat il il bölge bölge hava durumu raporu...

Meteoroloji'den hava durumu için son dakika uyarıları peş peşe geldi; Meteoroloji vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle Cumartesi sabahı İstanbul'da başlayan kar yağışı Pazar akşamına kadar etkisini sürdürmüş ve Pazartesi günü okullar tatil edilmişti. 27 Şubat Çarşamba hava durumu nasıl olacak? İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte il il bölge bölge hava durumu raporu...

Abone ol
Abone ol 27 Şubat 2019 09:10

Meteoroloji'den hava durumu için son dakika uyarıları peş peşe geldi; Meteoroloji vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle Cumartesi sabahı İstanbul'da başlayan kar yağışı Pazar akşamına kadar etkisini sürdürmüş ve Pazartesi günü okullar tatil edilmişti. Hava durumu için araştırmalarını sürdüren vatandaşlar için Meteoroloji'den yeni son dakika bildirimi geldi. 27 Şubat Çarşamba hava durumu nasıl olacak? İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı geri dönüyor! İşte il il bölge bölge hava durumu raporu...

Diğer taraftan Hakkari bölgesi ve Bolu, Düzce, Sakarya bölgesi için de yoğun kar yağışının neden olabileceği buzlanma ve don olayına karşı uyarı geldi.

İşte, MGM’den alınan en güncel hava durumu verileri

Günün hava durumu verilerine göre kar yağışı ve fırtına uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olan olumsuzluklara karşı ise dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

İstanbul ve çevresi için karla karışık yağmur tahminini verilerine ekleyen MGM, hava sıcaklıklarının ise 4-8 derece arasında düşeceğini bilgilerine ekledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların; Bolu, Düzce, Sakarya'nın güneydoğusu, Hakkari ve Şırnak’ın doğusu ile Van’ın güney ilçelerinde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzey iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Hakkari, Şırnak’ın doğusu, Van’ın güney ilçeleri, Bolu, Düzce ve Sakarya’nın güneydoğu kesimlerinde görülecek kar yağışlarının yer yer yoğun (10-20 cm) olması beklendiğinden, kar yağışının neden olabileceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri ile doğusunun yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya’nın güneydoğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.


Yorumlar