Anasayfa /  Hava durumu

O Bölgelere Çok Kuvvetli Geliyor Hayat Duracak

Meteoroloji’nin son dakika hava durumu tahminleri korkuttu. İstanbul’u da etkileyecek olan soğuk ve karlı hava dalgası bu gece yurda giriş yapıyor. 

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2019 09:22

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava bu gece kuvvetli rüzgarın da etkisiyle İstanbul dahil yurdun kuzeybatısını etkileyecek ilerleyen günlerde ise tüm yurda yayılarak bir hafta boyunca kar yağışına neden olacak. 

Meteoroloji’nin yayınladığı rapora göre İstanbul’un batı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Güney kıyılarımızda ise kuvvetli sağanaklar bekleniyor.

Trakya’dan giriş yapacak olan soğuk ve karlı havaya kuvvetli rüzgar da eklenecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu haritasına göre gece saatlerinde etkili olacak olan yağış uzun süre devam edecek.

İSTANBUL’A YOĞUN KAR UYARISI GELDİ

Meteoroloji raporuna göre: Yağışların öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege, Denizli, Antalya, Muğla, Adana’nın Kuzeyi ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Tekirdağ çevreleri ile Kırklareli’nin kuzey kesimleri ve İstanbul’un batı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE VE AKDENİZ’E SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Denizli, Antalya, Muğla, Adana’nın Kuzeyi ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Tekirdağ çevreleri ile Kırklareli’nin kuzey kesimleri ve İstanbul’un batı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

SOĞUK HAVA DALGASI UZUN SÜRE GİTMEYECEK

Türkiye’yi etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgasının uzun süre yurdu terk etmeyeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji’nin yayınladığı tahmin haritasına göre 9 Ocak tarihine kadar kar yağışı yurdu etkileyecek.


Yorumlar