Anasayfa /  Hava durumu

Nisan yağmurlarına dikkat! İşte 8 Nisan Pazartesi yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için son dakika hava durumuve sağanak yağış uyarısında bulunurken ülke geneline ilişkin tahminlerini de duyurdu. Meteoroloji, yayımladığı raporda son tahminlerini açıklarken bireylerin yanıtını aradığı 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusuna da açıklık getirdi.İşte, Meteoroloji'nin bilgileri ile 8 Nisan 2019 Pazartesi günü hava durumu tahmin raporu ve detaylar...​​​​​​​

Abone ol
Abone ol 08 Nisan 2019 08:53

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için son dakika hava durumuve sağanak yağış uyarısında bulunurken ülke geneline ilişkin tahminlerini de duyurdu. Meteoroloji, yayımladığı raporda son tahminlerini açıklarken bireylerin yanıtını aradığı 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusuna da açıklık getirdi.İşte, Meteoroloji'nin bilgileri ile 8 Nisan 2019 Pazartesi günü hava durumu tahmin raporu ve detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Sağanak yağışların Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye,Sivas, Tokat, Ordu, Elazığ, Bingöl ve Şırnak il çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı belirtildi.

Yağışların Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinde Akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor. Sis ve pus hadisesinin ise sabah ve gece saatlerinde İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun, Sinop, Ordu, Giresun ve Trabzonçevrelerinde görüleceği tahmin ediliyor.

Ülkemizde rüzgarın genellikle doğu ve kuzeydoğu, güney kesimler ile zamanla iç ve batı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Güney Ege ile Antalya kıyılarında ise rüzgarın kuvvetli (30-60 Km/Saat) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji bugün yurt genelinde hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken önemli bir değişiklik olmayacağı tahmininde bulundu.

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 18 

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19 

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20 

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20 

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22 

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sis ve puslu 16 

Trabzon: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sis ve puslu 16 

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 11 

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18




Yorumlar