Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji’den son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hava durumu ve kar yağışı ile ilgili son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor. Özellikle son günlerde İstanbul’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretse de önümüzdeki günlerde kar yağışı yağabileceği Meteoroloji uzmanları tarafından tahmin ediliyordu. İstanbul’a kar ne zaman yağacak? İşte, il il en son hava durumu tahminleri...

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2019 09:09

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hava durumu ve kar yağışı ile ilgili son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor. Özellikle son günlerde İstanbul’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretse de önümüzdeki günlerde kar yağışı yağabileceği Meteoroloji uzmanları tarafından tahmin ediliyordu. İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Sorusu ise en çok araştırılan konular arasında kendine yer bulmaya devam ediyor. Bu gelişmenin üzerine Meteoroloji’den uyarı geldi. İstanbul’da hava sıcaklıkları düşecek ve kar geliyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden kar yağışı ve hava durumu tahminleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu ile ilgili son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor. Özellikle son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde olsa da konuyla ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji uzmanlarından gelen bilgilere göre özellikle İstanbul'da sıcaklıklar ciddi derecede düşüş yaşayacak. Aynı şekilde Perşembe gününe kadar mevsim normallerinde seyredecek hava sıcaklıkları daha sonra düşüş yaşayacak. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen hava durumu ve kar yağışı uyarıları…

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK? METEOROLOJİ TARİH VERDİ

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden haftalık değerlendirme raporuna göre; hava sıcaklığı perşembe gününe kadar mevsim normallerinde seyredecek. Perşembe günü Marmara bölgesinde hava soğuyacak, İstanbul'da yağmur görülecek.

Kentte havanın soğumasıyla birlikte cumartesi ve pazar günü karla karışık yağmur görülecek. Yüksek kesimlerde kar ihtimali de olduğu öğrenildi.

19 Şubat Salı günü, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Marmara Bölgesinde havanın, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İşte, il il en son hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, sabah saatlerinde 800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (20-40 cm) kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya Kesimi ile güney ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Ege'de ise havaların az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Akdeniz'de de az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

19 Şubat 2019 Salı günü bazı illerin hava durumu tahminleri şöyle;

İSTANBUL °C, 13°C

Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

ANKARA °C, 11°C

Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

İZMİR °C, 18°C

Az bulutlu ve açık

BURSA °C, 13°C

Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

ADANA °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 20°C

Az bulutlu ve açık

KONYA °C, 13°C

Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

SAMSUN °C, 9°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

TRABZON °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 13°C

Parçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.


Yorumlar