Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji’den Kırmızı Alarm: Çok Kuvvetli Geliyor

Yapılan son tahminlere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Malatya ve Şırnak çevreleri yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyıları yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli çevreleri, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun (Van ve Iğdır hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2019 16:28

Yağışlar Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/m2), Antalya merkez ve Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş, Muğla'nın Bodrum, Datça, Marmaris, Ortaca, Ula, Dalaman ve Fethiye ilçeleri, Aydın'ın Didim, Söke ve Kuşadası ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde mevsim normallerin 2 ile 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. 

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney yönlerden fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat), Marmaris-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla ilgili günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu 9

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 12

İzmir: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı (Yağışların batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor) 13

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların Antalya merkez ile Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'ta yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor) 14

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 17

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı -1

Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 11  


Yorumlar