Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji uyardı! Ankara'ya kar yağacak! İstanbul donacak!

Meteoroloji'den soğuk hava ve kar uyarısı geldi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni haftanın hava durumu raporunda, yurt genelinde havaların hissedilir şekilde soğuyacağı ve yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı görüleceği belirtildi.

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2018 20:20

Meteoroloji uyardı! Ankara'ya kar yağacak! İstanbul donacak!

Meteoroloji uyardı! Ankara'ya kar yağacak! İstanbul donacak!eni haftanın hava durumu raporu belli oldu. Hissedilen soğuk hava hafta boyunca etkisini gösterecek. Bugün (12 Kasım Pazartesi) Karadeniz Bölgesi'nde etkili olacak sağanak yağış cuma gününe kadar tüm yurdu etkisi altına alacak.

Salı günü Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan'a kar yağacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinde güneşli hava etkisini gösterecek fakat İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor.

Kar İstanbul'a yaklaşacak

Cuma günü yurdun büyük bölümü soğuk havanın etkisinde. Birçok ilde kar ve sağanak yağış etkili olacak. Hafta boyunca Doğu Anadolu illerinde etkili olan kar yağışı İstanbul'un kapısına kadar dayanacak. Perşembe ve cuma günleri Bolu'da kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'un 5 günlük hava durumu

Başkent Ankara'ya kar yağacak

Meteoroloji tarafından yayımlanan haftalık hava durumu raporuna göre Ankara il genelinde hava sıcaklıkları Çarşamba gününden itibaren hissedilir derecede düşecek. Özellikle 15 Kasım Perşembe ve 16 Kasım Cuma günü hava sıcaklıkları sıfırın altına inecek.

15 - 16 Kasım tarihlerinde il genelinde yer yer kar yağışı görülecek.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Soğuk havayla birlikte, Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Haftanın ikinci yarısında en yüksek hava sıcaklıklarının, Erzurum'da 1-2, Ankara'da 6-7, İstanbul'da 9-10, İzmir'de 11-12, Antalya ve Adana'da 16-17 derecelere, gece en düşük sıcaklıkların ise yurdun iç kesimlerinde sıfır derece ve altına inmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Vatandaşların, ani sıcaklık düşmesinin yaratabileceği buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ




Yorumlar