Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji o bölgelere kar uyarısı yaptı!

Doğu'da kar yağışı devam ederken Meteoroloji, Batı'daki iller için de kar uyarısı yaptı. İşte son hava tahmin raporu...

Abone ol
Abone ol 09 Şubat 2019 12:32

Kış mevsimi devam ediyor. Kar, yağmur ve soğuk hava hemen her bölgede etkili oluyor. Sıcaklıklar bazen yükselse de genellikle mevsim normallerinde seyrediyor.

Hava tahmin raporu hazırlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmeleri açıkladı. Buna göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI'YA DA KAR UYARISI

Yapılan son hava tahminlerinde Ege Bölgesindeki bazı illerde kar yağışı bekleniyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAKKARİ VE ŞIRNAK'TA YOĞUN KAR

Yağışların, Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmininde bulundu.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerde yer yer güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Pazar günü Marmara ve Ege'nin büyük kısmı güneş alacak. Akdeniz'de yağışlar görülüyor. Doğu Akdeniz'de ise sağanak yağmur bekleniyor.

İç Anadolu'da yağışlar bölgesel geçişler şeklinde ve zayıf olabilir. Karadeniz Bölgesi yağmurlu, yalnızca Doğu Karadeniz'de sağanak yağış etkili olabilir. Doğu Anadolu Bölgesinde de yağışlar çoğunlukla kar şeklinde görülürken, Güneydoğu'da yağışlar zayıf yalnızca Gaziantep'te sağanağa dönüyor.

BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI

Bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı yağmurlu 6

İstanbul: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde doğusu hafif yağmurlu 8

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 12

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 12

Bursa: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde doğusu hafif yağmurlu 8

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 10


Yorumlar