Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den son dakika yağış uyarısı! İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarıları gelmeye devam ediyor. Aralık ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde vatandaşlar tarafından kar ne zaman yağacak sorusuna yanıt aranıyor. Meteoroloji'den bu konuyla ilgili sık sık uyarılar gelirken, yurdun belli kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar...

Abone ol
Abone ol 12 Aralık 2018 09:51

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarıları gelmeye devam ediyor. Aralık ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde vatandaşlar tarafından kar ne zaman yağacak sorusuna yanıt aranıyor. Meteoroloji'den bu konuyla ilgili sık sık uyarılar gelirken, yurdun belli kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar araştırmalarına devam ediyorlar. İşte il il tüm yurtta hava durumu ve kar yağışıyla ilgili tüm detaylar..

Meteoroloji'den son dakika kritik hava durumu ve kar yağışı uyarıları gelmeye devam ediyor. Yurdun belli bir kesiminde görülen kar yağışlarının ardından vatandaşların aratma yaptığı konular arasında Ankara ve İstanbul'a ne zaman kar yağacak sorusu geliyor. Özellikle Aralık ayının gelmesi ve havaların soğuması neticesinde vatandaşlar tarafından yağış haberleri bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili sık sık uyarılar gelirken, 32 ilde 3 gün boyunca sürece kar yağışı uyarısı da geldi. Marmara bölgesinde fırtına ve yağış etkili olacakken, Bursa ve Bilecik civarında da kar yağışları etkili olmaya başlayacak. Günlerin ilerlemesi ile birlikte daha soğuk havaların etkisini de hissetireceği belirtilirken, İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusu ise merak edilenler arasında yer alıyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Kar yağışlarının Marmara bölgesine kadar gelmesi ile birlikte vatandaşların arattığı bir diğer konu İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusu oldu. Biz de Meteoroloji'den gelen bilgiler neticesinde tüm bu soruların yanıtını hazırladık...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne ve Kırklareli dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden itibaren Karadeniz'in iç kesimleri İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusuında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Antalya'nın doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Bartın, Zonguldak, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova ile zamanla Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, ülkenin batı kesimlerinde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.




Yorumlar