Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji hava durumu tahmininde sağanak yağış uyarısında bulunurken sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmediğini belirtti.

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2019 14:45

Meteoroloji hava durumu tahmininde sağanak yağış uyarısında bulunurken sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmediğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurtta hava durumunun yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyorken Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinin batısı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Yurtta hava sıcaklıklarının artarak mevsim normallerinin civarında seyredeceğini açıklayan Metoroloji, rüzgarın ise genellikle doğu ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğini duyurdu.

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji'den alınan hava durumu raporuna göre İç ve Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Sivas, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar il çevrelerinde yağış etkili olacak. Yağışların genelikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın kuzey kesimlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.




Yorumlar