Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den kritik hava durumu uyarıları: Kuvvetli yağış ve don riski

Soğuk ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği ocak ayında Meteoroloji'den uyarılar gelemeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış başta olmak üzere kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don riski uyarılarında bulundu.

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2019 07:41

Soğuk ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği ocak ayında Meteoroloji'den uyarılar gelemeye devam ediyor! İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yurt geneli içn kritik hava durumu uyarıları

Sürücüler başta olmak üzere denizciler ve diğer vatandaşları da yakından ilgilendiren gelişmelere göre; yurdun belli kesimlerinde kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar, buzlanma, don riski, sis ve pus hadiseleri öne çıkıyor.

Kuvvetli yağışlar, başta Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batısı olmak üzere İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde risk oluşturuyor. Gece saatlerinde ise Antalya ve Muğla çevreleri de kuvvetli yağışın beklendiği kesimlerden. Meteorolojik veriler, yağışların ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini gösteriyor.

Kuvvetli rüzgar, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de güney ve lodos yönlerinden yer yer fırtına şeklinde görülecek. Hava durumu raporuna göre;  Marmara'nın batısı ve Ege'nin iç kesimleri de kuvvetli rüzgarın risk oluşturduğu bölgelerden. Bölge sakinlerinin çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb. gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması önem taşıyor.

Sis ve pus hadisesi Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da özellikle trafikte aksamalara ve olumsuzluklara neden olabilir. Meteorolojik verilere göre; Doğu Anadolu'da bölgenin geneli, Güneydoğu Anadolu'da ise kuzey ve doğu kesimlerde sis ve pus hadiselerinin neden olabileceği risk artıyor. Sabah saatleri ve gecenin geç saatlerine dikkat!

Buzlanma ve don riski, özellikle Doğu Anadolu bölgesi için kuvvetli bir risk! Hava durumu raporuna göre; bölge genelinde buzlanmanın neden olabileceği riske karşı sürüclerin dikkatli ve tedbirli olması önem taşıyor. Don riski ise tarım ürünleri açısından olumsuz etkilere neden olabilir. 


Etiketler don riski
Yorumlar