Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den belli kesimler için kritik zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava durumu verilerine göre; yurdun belli kesimleri için zirai don riski bulunuyor.

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2019 07:24

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Perşembe sabah saatlerinden itibaren yurdun belli kesimlerinde etkili olması beklenen zirai don riskine karşı uyardı.

Antalya ile Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde etkili olacağı öngörülen zirai don riski, tarım ürünleri açısından tehdit oluşturuyor. Antalya'da bugün sabah saatlerinden itibaren geçerli olacak meteorolojik uyarının Cuma sabah saatlerinden itibaren Hatay, Adana ve Osmaniye illerine ilişkin olduğu duyuruldu.

Hava durumu raporuna göre; termometreler, bugünden itibaren yurdun doğu kesimlerinde düşüş gösterecek. Buna ek olarak; sıcaklıkların yurdun batı kesimlerinde ise artış göstermesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerden itibaren sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün radar verilerine göre; 




Bugün Marmara bölgesi başta olmak üzere Ege ve Akdeniz bölgeleri ile İç Anadolu'nun güney kesimlerinde parçalı bulutlu bir atmosferin etkili olması bekleniyor. Hava durumu verileri; Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illeri hariç olmak üzere Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesinde kar yağışının etkili olacağını gösteriyor.


Cuma günü Artvin, Ardahan, Iğdır ve Hakkari illerinde kar yağışının devam edeceği öngörülürken, Rize'de hafif yağışlı bir atmosfer etkili olacak. İç Anadolu ile Ege'nin batısında sisli bir görünümün etkili olması bekleniyor. Meteorolojik veriler, yurdun kalan kesimlerinde parçalı bulutlu bir görünümü raporluyor. 


Cumartesi günkü radar verileri, sisli görünümün etki alanını genişleteceği, Marmara ve Ege bölgesinde ise yer yer hafif yağışların görüleceğini kaydediyor. Ülkenin geri kalan kesimlerinde parçalı bulutlu bir atmosfer etkili olacak.


Pazar günü Marmara ve Ege bölgesi ile Antalya'da hafif yağışların devam edeceği öngörülürken, Muğla'da yağışın şiddetini artırması bekleniyor. 



Etiketler k zirai don
Yorumlar