Anasayfa /  Hava durumu

İstanbullular o güne dikkat ! Yeniden kar geliyor!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a kar yağmasının ardından İstanbullular, "Kar ne zaman yağacak?" "İstanbul'a kar yağacak mı?" sorularını araştırmaya başladı. Meteorolojinin sitesinde yer alan hava durumu uyarısı dikkat çekti. Tahminlere göre, İstanbul'a çarşamba günü kar bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2018 15:39

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a kar yağmasının ardından İstanbullular, "Kar ne zaman yağacak?" "İstanbul'a kar yağacak mı?" sorularını araştırmaya başladı. Meteorolojinin sitesinde yer alan hava durumu uyarısı dikkat çekti. Tahminlere göre, İstanbul'a çarşamba günü kar bekleniyor.



İstanbul'a mevsimin ilk karı geçen hafta çarşamba günü yağmıştı. Kar yağışı özellikle İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkili olmuştu. Hava durumu ile ilgili son tahminler Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden yayınlandı. Vatandaşların internette aradığı "İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak" soruları da yanıt bulmuş oldu..

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Antalya'nın doğusu, Mersin, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ'ın doğusu,Mardin'in batısı ile Şanlıurfa'nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75kg/m2) sağanak, Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesi ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor..

İSTANBUL'A ÇARŞAMBA KAR GELİYOR

Meteoroloji tarafından yayınlanan son hava durumu tahmin haritalarına göre İstanbul dolaylarında bu hafta yağmurlu bir hava bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan stadyum tahminleri ise bu noktada büyük bir ipucu veriyor. Tahminlere göre İstanbul'a çarşamba günü kar bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Antalya'nın doğusu, Mersin, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ'ın doğusu, Mardin'in batısı ile Şanlıurfa'nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak, Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



BUZLANMA VE DON UYARISI



Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Yorumlar