Anasayfa /  Hava durumu

İstanbul’da metrekareye 35 kilo yağış düştü

İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağış etkisini kaybetmeye başladı. Bölgesel olarak özellikle Avrupa yakasında etkili olan yağış, 40 dakikada metrekareye 35 kilo olarak düştü.

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2018 15:40

Yağış öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, itfaiye ve İSKİ muhtemel su baskınlarına karşı tedbir aldı. Kısa sürede yoğun yağış nedeniyle bazı yollar ve alt geçitlerde su birikintileri oldu. Ekiplerin müdahalesiyle sular tahliye edildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre sağanak yağışın saat 15.00’den itibaren İstanbul’u terk edeceği tahmin ediliyor. Yağış süresince 24 su birikintisi ihbarına müdahale edildi. 

Yağış miktarları ise şu şekilde: 

"Terkos’a 45, Davutpaşa’ya 40 kilo, Eminönü’ne 35 kilo, Fatih’e 35 kilo, Beykoz’a 5 kilo ve Küçükçekmece’ye 40 kilo." 

Minibüs mahsur kaldı: Yolcuların yardımına itfaiye koştu





Öte yandan İstanbul’da bir anda bastıran şiddetli yağmur nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluştu. Bakırköy İncirli köprü altında içerisinde yolcu olan bir minibüs ve bir kamyon suda mahsur kaldı. Çevredekiler durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri minibüste mahsur kalan 5 kişiyi sırtında taşıyarak sudan çıkarttı. Vatandaşları sudan çıkartan ekipler daha sonra araçları da itfaiye araçlarına bağlayıp çekti. Olay yerine gelen belediye ekipleri de köprü altında biriken suyu tahliye çalışmalarına başladı. 

İstanbul sağanak yağmura teslim oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da yağmur etkili olmaya başladı. Özellikle Beşiktaş Dolmabahçe'de etkili olan sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bir anda bastıran şiddetli yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar saçak altlarına kaçarak korunmaya çalıştı. 

İŞTE YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kayseri çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul, Sakarya, Zonguldak ve Düzce, öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.  


Etiketler Yağış miktarı
Yorumlar