Anasayfa /  Hava durumu

İstanbul'a soğuk hava geri geliyor!

Meteoroloji tahminleri; soğuk havanın, İstanbul ve çevre illerini, önümüzdeki hafta etkisi altına alacağını gösteriyor

Abone ol
Abone ol 20 Ocak 2017 03:02

Önümüzdeki hafta ortası hava daha da soğuyacak. İstanbul’un yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık olmak üzere kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da bugün kuzeyli rüzgar etkili, yer yer karla karışık yağmur bekleniyor. Cumartesi günü güneş yüzünü gösterecek ancak hava soğuk olacak.





Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel’in aktardığı bilgilere göre, sıcaklıklar cuma ve cumartesi daha da düşecek. Bu soğumayla beraber Marmara’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

Önümüzdeki hafta ortası Marmara ve İstanbul’da sıcaklıkların yeniden sıfırın altına düşmeye başlıyor. Marmara bölgesine yeniden kar gelebileceğini belirten Öztel, “Bu tahminler 25-26-27 Ocak tarihleri için. Tam 1 hafta olduğu için kesin bir dille ‘İstanbul’a kar geliyor’ diyemiyoruz. Ancak İstanbul’a soğuk hava geleceği kesin” dedi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Hatay, Kars, Ardahan, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Hatay ve Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu güney ve doğu kesimleri ile Tekirdağ çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.



BURSA °C, 5°C



Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı



ISTANBUL °C, 4°C



Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı



KIRKLARELI °C, 2°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAKARYA °C, 6°C



Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



A.KARAHISAR °C, 4°C



Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



IZMIR °C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu



MANISA °C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu



MUĞLA °C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Hatay çevrelerinin yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Göller Yöresi'nin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ADANA °C, 16°C



Parçalı ve az bulutlu



ANTALYA °C, 17°C



Parçalı bulutlu



HATAY °C, 13°C



Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu



OSMANİYE °C, 14°C



Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batı kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.



ANKARA °C, 4°C



Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



CANKIRI °C, 2°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



KAYSERİ °C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu



KONYA °C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.



BOLU °C, 3°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



DÜZCE °C, 6°C



Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



SİNOP °C, 6°C



Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu



ZONGULDAK °C, 6°C



Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.



AMASYA °C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu



RİZE °C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



SAMSUN °C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



TRABZON °C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Kars, Ardahan ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı, Şırnak çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.



ELAZIĞ °C, 6°C



Parçalı ve az bulutlu



ERZURUM °C, -4°C



Parçalı ve çok bulutlu



KARS °C, -5°C



Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif kar yağışlı



MALATYA °C, 6°C



Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.



DIYARBAKIR °C, 10°C



Parçalı ve az bulutlu



GAZİANTEP °C, 12°C



Parçalı ve az bulutlu



KİLİS °C, 13°C



Parçalı ve az bulutlu



SİİRT °C, 10°C



Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Sabah saatlerinde Kuzey Ege'nin kuzeyinde fırtına; Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde 6 (50 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, sabah saatlerinde batısı 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu aralıklı karla karışık yağmur ve yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), sabah saatlerinde kuzeyi 8 (75 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyi 2,0 ila 3,0m, sabah saatlerinde Kuzey Ege'nin kuzeyi 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısı 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinde 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.





Yorumlar