Anasayfa /  Hava durumu

Hava Durumu : 26 Şubat Türkiye geneli tüm bölgeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığı Batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2018 08:11

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre; Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Diyarbakır dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla kıyıları ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Muğla kıyıları ve Antalya'nın doğu çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Trakya kesimi ile Bursa'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



BURSA °C, 12°C



Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı



ÇANAKKALE °C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



ISTANBUL °C, 9°C



Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu



KIRKLARELI °C, 4°C



Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Muğla kıyılarında kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. 



A.KARAHISAR -1°C, 7°C



Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 



AYDIN 5°C, 13°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



IZMIR 7°C, 13°C



Çok bulutlu , aralıklı sağanak yağışlı



MANISA 5°C, 12°C



Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, batı kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Antalya'nın doğusunda kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.



ADANA °C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



ANTALYA °C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra doğusunda kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.



HATAY °C, 12°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği 



ISPARTA °C, 7°C



Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bugün(Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara ve Konya'nın batı çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 



ANKARA °C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 



ESKISEHIR °C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 



KAYSERİ °C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu



KONYA °C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra batısı ile zamanla geneli aralıklı yağmurlu 

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, Sinop ile bugün akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.



BOLU °C, 7°C



Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren yağmur zamanla karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı



DÜZCE °C, 9°C



Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren yağmurlu



SİNOP °C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ZONGULDAK °C, 6°C



Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) kıyı kesimleri ile yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Çorum çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.



AMASYA °C, 11°C



Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu



SAMSUN °C, 7°C



Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde ve yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu



TOKAT °C, 10°C



Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu



TRABZON °C, 10°C



Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak çevreleri ile bu sabah saatlerinde doğusu, yarın (Salı) sabah saatlerinde güney ve batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğusunda karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor.



ERZURUM °C, 5°C



Çok bulutlu



HAKKARİ °C, 4°C



Çok bulutlu aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 



KARS °C, 3°C



Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı



MALATYA °C, 11°C



Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman ile öğle saatlerinde Mardin, Batman ve Siirt, yarın (Salı) sabah saatlerinde Şanlıurfa çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



DIYARBAKIR °C, 13°C



Çok bulutlu



GAZIANTEP °C, 9°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



MARDİN °C, 9°C



Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



SIIRT °C, 10°C



Çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına; Marmara, Kuzey Ege'nin kuzeyi ile akşam saatlerinde Batı Akdeniz'in doğusunda fırtına; Doğu Karadeniz'in batısı ve Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yer yer 9 (90 km/sa), akşam saatlerinden sonra güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra batısı 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m orta kesimlerinde 3,0m batısı 4,0 ila 5,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu; Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) akşam güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, akşam 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa), güneyi güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) öğleden sonra güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Kuzey Ege'nin kuzeyi 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde doğusu 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-50 km/sa), batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinde Batı Akdeniz'in doğusu 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan, öğle saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.





Yorumlar