Anasayfa /  Hava durumu

Dikkat! Meteoroloji'den Ankara için don ve buzlanma uyarısı!

Meteorolojiden gelen açıklamaya göre Ankara gün içerisinde kuvvetli kar yağışına maruz kalacak. Erken saatlerde başlayacak olan kar yağışı şehirle buzlanma ve don olaylarını arttıracak.

Abone ol
Abone ol 06 Ocak 2019 09:22

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerinde Twitter üzerinden önemli bir açıklamada bulundu. Kar yağışının sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara'da etkisini artıracağı uyarısında bulundu.

Başkente ilişkin hava durumu verilerine göre; kar yağışı sabah 06:00'dan itibaren etkisini artıracak. Yağışların akşam geç saatlere kadar etkili olacağı Ankara'da, meteorolojik veriler kuvvetli buzlanma ve don olayına işaret ediyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; 06.01.2019 Pazar sabah saatlerinden itibaren Ankara'da başlaması beklenen kar yağışlarının gece saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli şekilde devam ederek 8-15 cm civarında örtü bırakacağı; Pazar gece ve Pazartesi sabah saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

Kar yağışı ve buzlanmayla birlikte başta ulaşım sorunları olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü


Yorumlar