Anasayfa /  Hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? İşte 26 Ekim 2018 Cuma (bugün hava durumu)

Meteoroloji'den alınan son değerlendirmelere göre hava sıcaklıkları yurdun batı kesimlerinde 6 dereceye kadar artacak, doğu kesimlerde ise 8 dereceye kadar azalacak.

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2018 07:38

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Adana'nın doğusu, Osmaniye, K. Maraş, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kayseri, Sivas ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Muş ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava Sıcaklığı 

Batı kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE BUGÜN HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde güneydoğu kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.



BURSA °C, 15°C



Parçalı ve az bulutlu



ISTANBUL °C, 19°C



Parçalı ve az bulutlu



KIRKLARELI °C, 18°C



Parçalı ve az bulutlu



SAKARYA °C, 16°C



Parçalı ve az bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.



A.KARAHISAR °C, 10°C



Parçalı ve az bulutlu



IZMIR °C, 18°C



Az bulutlu ve açık



KÜTAHYA °C, 11°C



Parçalı ve az bulutlu



MANISA °C, 18°C



Az bulutlu ve açık

AKDENİZ

Az bulutlu, doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Adana'nın doğusu ile Osmaniye ve Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



ADANA °C, 24°C



Çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı 



ANTALYA °C, 21°C



Az bulutlu ve açık



HATAY °C, 19°C



Çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



ISPARTA °C, 14°C



Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



AKSARAY °C, 9°C



Parçalı bulutlu



ANKARA °C, 11°C



Parçalı bulutlu



CANKIRI °C, 13°C



Parçalı bulutlu



ESKISEHIR °C, 12°C



Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 



BOLU °C, 8°C



Parçalı ve az bulutlu



DÜZCE °C, 13°C



Parçalı ve az bulutlu



KARABÜK °C, 13°C



Parçalı ve az bulutlu



ZONGULDAK °C, 16°C



Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 



AMASYA °C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu



GİRESUN °C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek ve dağlık kesimleri zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı



SAMSUN °C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON °C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek ve dağlık kesimleri zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey kesimleri ile Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; bölgenin güneydoğu kesimleri ile Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2)olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



ELAZIĞ °C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



ERZURUM °C, 5°C



Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 



HAKKARİ °C, 10°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 



KARS °C, 6°C



Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve zamanla yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğu kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına(40-70, yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



ADIYAMAN °C, 14°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



DIYARBAKIR °C, 14°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



GAZIANTEP °C, 13°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



SIIRT °C, 14°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 

DENİZLERDE  BUGÜN HAVA DURUMU

Orta Karadeniz ile Batı ve Orta Akdeniz'de fırtına; Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu 7 ila 9 (75-900 km/sa), öğle 8 (75 km/sa), batısı ile akşam geneli 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), batısı 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle doğusu ile akşam geneli 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatlerde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatı, akşam güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa), Güney Ege’de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4(10-30 km/sa), güneyi 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı, öğle batısı ile akşam geneli kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı (Cuma) öğle saatlerine kadar 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m öğle saatlerine kadar Batı ve Orta Akdeniz’de 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,00m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar