Anasayfa /  Hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? İşte 23 Ocak 2019 Çarşamba (bugün) hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürülüğü yarın Akdeniz ve Ege'de fırtına uyarısı yaptı. Türkiye genelinde yarın hava nasıl olacak? İşte 23 Ocak 2019 Çarşamba (bugün) hava durumu

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2019 08:13

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yarın hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul'un Avrupa Yakası, Ordu, Manisa, Uşak ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde, öğle saatlerinden sonra ise İzmir çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

 KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde, öğle saatlerinden sonra ise İzmir çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

 Rüzgarın, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 Km/saat), Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 Km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK_

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çanakkale ve Edirne çevreleri, zamanla bölgenin batısı ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nın sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.



BURSA 9°C, 16°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu



ÇANAKKALE 9°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden sonra kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.



İSTANBUL 7°C, 13°C



Parçalı bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası sağanak yağışlı, gece ve sabah saatlerinde doğusu yer yer puslu



KIRKLARELI 5°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Denizli çevreleri, gece saatlerinden sonra İzmir ve Muğla çevreleri, zamanla bölgenin kıyı kesimleri ile Manisa, Uşak ve Denizli çevrelerinin sağanak, Muğla kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra İzmir çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi meydana gelmesi bekleniyor.



A.KARAHISAR 1°C, 9°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu



IZMIR 10°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çeşme Yarımadası ve zamanla il genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.



KÜTAHYA 1°C, 8°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu



MUĞLA 5°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak, kıyıları yer yer gök gürültülü yağışlı

AKDENİZ

Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde itibaren Antalya ve Burdur çevreleri ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra bölgenin batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 



ADANA 6°C, 16°C



Parçalı bulutlu



ANTALYA 10°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



BURDUR 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı



MERSİN 9°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ANKARA 1°C, 9°C



Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu



ESKISEHIR 3°C, 9°C



Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu



KONYA 3°C, 11°C



Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu



SİVAS -7°C, 1°C



Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



SİNOP 8°C, 15°C



Parçalı bulutlu



BOLU 3°C, 8°C



Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu



DÜZCE 7°C, 15°C



Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu



ZONGULDAK 5°C, 14°C



Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinin gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.



ÇORUM 0°C, 8°C



Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu



ORDU 7°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı



SAMSUN 8°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.



ERZURUM -16°C, -4°C



Parçalı ve az bulutlu



KARS -19°C, -4°C



Parçalı ve az bulutlu



MUŞ -8°C, -2°C



Parçalı ve az bulutlu



VAN -9°C, 3°C



Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. 



BATMAN -1°C, 10°C



Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde pus ve sisli



DIYARBAKIR 0°C, 8°C



Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer pus ve sisli



GAZIANTEP 2°C, 9°C



Parçalı ve az bulutlu



ŞANLIURFA 3°C, 12°C



Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Ege ve Batı Akdeniz’de yarın akşam saatlerinden itibaren fırtına, Kuzey Ege, yarın Güney Ege ile yarın akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı Karadeniz’in batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın batısı güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, gece batısı ile yarın öğleden sonra geneli yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece saatlerinden itibaren 5 (40 km/sa) kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğudan, batısı güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın akşam saatlerinden itibaren güneyi 8 (75 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın 5 ila 7 (40-60 km/sa) yarın akşam saatlerinden itibaren 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyi ile yarın geneli 2,0 ila 3,0m, yarın akşam 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış ve fırtınada zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısında kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneydoğudan, batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu 4 ila 6 (40-60 km/sa) yarın akşam saatlerinden itibaren geneli 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, yer yer 2,0m, yarın akşam saatlerinden itibaren 3,0m batısı 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış ve fırtınada zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 m, Görüş: İyi, sis ve pus anında zayıf.





Yorumlar