Anasayfa /  Hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 9 Nisan 2019 salı Hava Durumu

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Amasya, Çorum, Tunceli, Bingöl, Malatya ve Elazığ çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Akdeniz ile Çanakkale, Balıkesir, Denizli ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu akşam ve gece saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. İşte 9 Nisan 2019 salı Hava Durumu...

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2019 09:00

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Amasya, Çorum, Tunceli, Bingöl, Malatya ve Elazığ çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Akdeniz ile Çanakkale, Balıkesir, Denizli ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu akşam ve gece saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. İşte  9 Nisan 2019 salı Hava Durumu...

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kıyı Ege, Akdeniz ile Çanakkale, Balıkesir, Denizli ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



BURSA 10°C, 19°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



ÇANAKKALE 10°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



İSTANBUL 11°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KIRKLARELİ 11°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Kıyı Ege ile Manisa, gece saatlerinde Denizli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam ve gece saatlerinde Güney Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa)olarak esmesi bekleniyor.



A.KARAHİSAR 7°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı



DENİZLİ 11°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



İZMİR 13°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



MANİSA 11°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batı Akdeniz ile Osmaniye ve K. Maraş çevrelerinin, yarın bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zamanla kısa süreli fırtına(40-70 yer yer 80 Km/Saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



ADANA 14°C, 22°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA 15°C, 19°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



BURDUR 8°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



HATAY 12°C, 22°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kırıkkale çevreleri, yarın bölgenin güney ve batı kesimleri ile Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın güney ve güneybatı yönlerden yerel olarak kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



ANKARA 8°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın güneyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.



ÇANKIRI 5°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı



ESKİŞEHİR 9°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı



SİVAS 6°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.



BOLU 7°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı



DÜZCE 9°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı



SİNOP 10°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



ZONGULDAK 9°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Samsun'un batı çevreleri ile Amasya ve Çorum çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.



AMASYA 8°C, 25°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı



BAYBURT 2°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 10°C, 23°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra batı çevreleri hafif sağanak yağışlı



TRABZON 10°C, 21°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Tunceli çevreleri ile yarın Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ELAZIĞ 7°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



ERZURUM 0°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu



MUŞ 4°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



VAN 2°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde G. Antep, Ş: Urfa ve Diyarbakır çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölgenin geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



DİYARBAKIR 8°C, 19°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



GAZİANTEP 10°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve zamanla gök gürültülü sağanak yağışlı



SİİRT 10°C, 19°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ŞANLIURFA 11°C, 20°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve zamanla gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege’nin güneyinin açıkları ile Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz ile yarın öğle saatlerinde Doğu Karadeniz’in batısı sağanak yağışlı; Doğu Karadeniz gece saatlerinde yer yer sisli, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğu, gece saatlerinde batısı, yarın sabah saatlerinden itibaren güneybatı, yarın öğle saatlerinde batısı güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğu, akşam saatlerinde doğusu kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, siste zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneydoğu, ilk saatlerde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece ve yarın sabah saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatı, akşam saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın öğle saatlerinden sonra açıkları 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyinde 1,5 ila 2,5m, yarın öğle saatlerinden sonra açıklarında yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağışta zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneybatı, doğusunda akşam ve gece saatlerinde güneydoğudan, 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısında gece saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve güneydoğu, yarın öğle saatlerinde güneybatı, akşam ilk saatlerde kuzeyinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında gece saatlerinden itibaren yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağışta zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Genellikle batı ve güneybatı yönlerden 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.


Yorumlar