Anasayfa /  Hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 30 Nisan Meteoroloji'den vatandaşlara son dakika uyarısı

Türkiye genelinde güneşli havanın etkili olacağını duyuran Meteoroloji, perşembe gününden itibaren ise tüm yurtta sağanak yağış beklendiğini belirtti.

Abone ol
Abone ol 30 Nisan 2019 09:00

Türkiye genelinde güneşli havanın etkili olacağını duyuran Meteoroloji, perşembe gününden itibaren ise tüm yurtta sağanak yağış beklendiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurtta hava sıcaklığının önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceğini açıklarken doğu kesimlerde 3 ila 6 derece artacağını duyurdu.

Hava durumunun yurt genelinde parçalı ve az bulutlu havanın etkili olacağı tahmin edilirken Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu, Sivas, Tunceli, Bingöl çevreleri ve Sinop'un iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi.

Rüzgarın yurtta genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Marmara'nın batısında ise bu gece yarısından itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Ankara'da hava durumunun bugün parçalı az bulutlu, kuzeydoğu kesimleri zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığının ise 26 derece olacağı belirtildi.

İzmir'de bugün havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığının ise 25 derece olacağı belirtildi.

Antalya'da hava durumunun bugün parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık ise bugün 24 derece olacağı belirtildi.

Samsun'da hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın ise 23 derece olması bekleniyor.

Erzurum'da havanın parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığının ise 17 derece olması bekleniyor.






Yorumlar