Anasayfa /  Hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 19 Ağustos 2018 Yurtta Hava Durumu

Bugün Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Abone ol
Abone ol 19 Ağustos 2018 09:56

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Ordu ve Artvin çevreleri ile sabah saatlerinde Sivas'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI 

Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. 



BİLECİK °C, 33°C



Parçalı ve az bulutlu



BURSA °C, 34°C



Parçalı ve az bulutlu



ISTANBUL °C, 33°C



Az bulutlu



KOCAELI °C, 33°C



Parçalı ve az bulutlu

EGE

Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. 



A.KARAHISAR °C, 31°C



Parçalı ve az bulutlu



DENIZLI °C, 36°C



Parçalı ve az bulutlu



IZMIR °C, 35°C



Az bulutlu ve açık



USAK °C, 32°C



Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



ADANA °C, 35°C



Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzey kesimleri parçalı bulutlu



ANTALYA °C, 32°C



Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimleri parçalı bulutlu



HATAY °C, 33°C



Parçalı ve az bulutlu



MERSIN °C, 34°C



Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzey kesimleri parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Sivas'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



ANKARA °C, 31°C



Az bulutlu ve açık



ESKISEHIR °C, 32°C



Az bulutlu ve açık



KONYA °C, 30°C



Az bulutlu ve açık



NIGDE °C, 30°C



Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 



BOLU °C, 29°C



Parçalı ve az bulutlu



KARABUK °C, 34°C



Parçalı ve az bulutlu



SİNOP °C, 31°C



Parçalı bulutlu



ZONGULDAK °C, 28°C



Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



ARTVIN °C, 27°C



Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ORDU °C, 29°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



SAMSUN °C, 30°C



Parçalı bulutlu



TRABZON °C, 27°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ERZURUM °C, 25°C



Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



MALATYA °C, 33°C



Az bulutlu ve açık



SIRNAK °C, 34°C



Az bulutlu ve açık



VAN °C, 27°C



Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.



BATMAN °C, 40°C



Az bulutlu ve açık



DIYARBAKIR °C, 39°C



Az bulutlu ve açık



GAZIANTEP °C, 36°C



Az bulutlu ve açık



SANLIURFA °C, 39°C



Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. 

KARADENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu parçalı bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden itibaren doğusu kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Batı ve Orta Karadeniz'de 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa), sabah saatlerinde batısı kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinden itibaren güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah ve öğle saatlerinde kuzeyi kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğu, sabah saatlerinde batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), zaman zaman 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.


Yorumlar