Anasayfa /  Hava durumu

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu ve kar yağışı ile ilgili son dakika uyarıları art arda gelmeye devam ediyor. Özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde bireyler bugün hava nasıl olacak? sorusuna yanıt arıyorlar. Yine kar yağışının yurdun büyük bir kısmını terk ettiği belirtilirken şiddetli fırtına ve don uyarıları Meteoroloji'den gelmeye devam ediyor. İşte İstanbul, Ankara ve tüm yurt genelinde ...

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2019 09:04

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu ve kar yağışı ile ilgili son dakika uyarıları art arda gelmeye devam ediyor. Özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde bireyler bugün hava nasıl olacak? sorusuna yanıt arıyorlar. Yine kar yağışının yurdun büyük bir kısmını terk ettiği belirtilirken şiddetli fırtına ve don uyarıları Meteoroloji'den gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ise bu konuyla ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. İşte İstanbul, Ankara ve tüm yurt genelinde hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Yapılan tahminlere göre kar yağışının yurdu büyük ölçüde terk ettiği tahmin ediliyor. Bu gelişmeler ile birlikte vatandaşlar da araştırmalarına devam ediyorlar. Bugün hava nasıl olacak sorusu ise bireyler tarafından en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Biz de trhaberler.com ekibi olarak Meteoroloji'den gelen bilgiler doğrultusunda son dakika hava durumu raporalrı ve detaylarını sizler için hazırladık...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara, Kayseri, Sivas, Bolu ve Karabük çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, doğu kesimlerde 4-6 derece azalacağı beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın; ülkemiz genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ve orta kuvvette, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR

ZİRAİ DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde zirai faaliyetlerin devam ettiği Ege Bölgesinin kıyı kesiminde hafif şiddette, Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay'da hafif şiddette zirai don tehlikesi bulunduğundan çiftçilerimizin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, kar savrulması nedeniyle görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 10°C

Parçalı bulutlu

ÇANAKKALE °C, 13°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 8°C

Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 1°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 12°C

Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 9°C

Parçalı bulutlu

UŞAK °C, 2°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 5°C, 12°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA 3°C, 14°C

Parçalı bulutlu

BURDUR -5°C, 5°C

Parçalı bulutlu

HATAY 4°C, 10°C

Parçalı bulutlu






Yorumlar