Anasayfa /  Hava durumu

Beyaz örtünün doğayla müthiş uyumu

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı volkanik jeoparkının da yer aldığı Divlit Yanardağı, soğuk havalarla birlikte gelen beyaz örtü sonrası eşsiz bir güzelliğe büründü. Görenlerin hayran kaldığı manzara seyrine doyulmayacak görüntüler oluşturdu.

Abone ol
Abone ol 21 Ocak 2019 15:23

Ziyaretçilerinin büyülü bir dünyaya adım atmasını sağlayan bölgede vadiler, Adala Kanyonu, volkan konisi ve peri bacaları da bulunuyor. Turistler için vazgeçilmez bir cazibe merkezi haline gelen Kula, şu günlerde beyaz örtünün volkanik kayaçlar üzerinde oluşturduğu şekillerle ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.

Büyülü bir dünya

Kula Jeoparkı ve Divlit Yanardağı, karın yağması ile eşsiz bir manzaraya büründü. Fotoğraf tutkunları için doğal bir fon oluştu. Gediz Nehri'nin oluşturduğu vadiler, Adala Kanyonu, volkan konisi ve peri bacalarına da evsahipliği yapan bölge, cazibe merkezi haline geldi.,

Yunan tarihçi, coğrafyacı ve filozof Strabon'un 'Geographika' adlı eserinde 'Katakekaumene-Yanık Ülke' olarak tanımladığı yaklaşık 300 kilometrelik bir alanı kapsayan jeopark ve yine pek çok jeolojik, jeomorfolojiik doğal yaşamı barındıran ve yerden 120 metre yüksekliğindeki Türkiye'nin en genç volkanı olan Divlit Yanardağı, ziyaretçilerine adeta büyülü bir dünya sunuyor.

Beyaz örtünün volkanik kayaçlar üzerinde bıraktığı izlerle oluşan şekiller, bölgeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.

Kar ve doğanın muhteşem uyumunun gözler önüne serildiği Kula volkanlarının sunduğu görsel şölenin tadını çıkaran ziyaretçiler, bol bol kar topu oynama fırsatı da buluyor.






Yorumlar