Anasayfa /  Spor

Hatayspor - Trabzonspor maç sonucu: 1-1 (Maç Özeti)

Süper Lig'de sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor 36. hafta maçında deplasmanda Hatayspor ile karşı karşıya geldi. İki ekip sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Trabzonspor''un golünü 48. dakikada Djaniny kaydederken, Hatayspor'da Mame Diouf 90+4. dakikada attığı gol ile takımının 1 puanı almasında başrol oynadı.

Abone ol
Abone ol 06 Mayıs 2022 19:40

Süper Lig 'de sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor 36. hafta maçında deplasmanda Hatayspor ile karşı karşıya geldi. İki ekip sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Trabzonspor''un golünü 48. dakikada Djaniny kaydederken, Hatayspor'da Mame Diouf 90+4. dakikada attığı gol ile takımının 1 puanı almasında başrol oynadı.

Ahmet Ağaoğlu, gözyaşlarına boğuldu

Süper Lig'in 36. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Hatayspor, karşılaşma öncesi şampiyonluğa ulaşan Bordo-Mavili oyuncuları alkışlarla karşıladı. Bu anlar Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nu oldukça duygulandırdı.

Maç Özeti:

90'Hatay'da son düdük geldi! Karşılaşma 1-1 sona erdi.

90'GOL! Hatayspor Diouf'un golüyle beraberliği yakaladı!

80'Trabzonspor'da Dorukhan Toköz oyuna girem isim. Berat Özdemir dışarı alındı.

76'Hatayspor'da Bertuğ'un yerine Kahraba maça dahil oldu.

76'Hatayspor'da Saba kenara geldi. Muhammed Mert oyunda.

72'Trabzonspor'da Djaniny yerini Nwakaeme'ye bıraktı.

65'Hatayspor'da El Kaabi dışarı alındı. Mame Diouf oyunda.

62'Trabzonspor tehlikeli geldi. Ceza sahasına giren Djaniny, Cornelius'u düşündü, Fatih araya girdi. Trabzonspor korner kullanacak.

55'Trabzonspor'un top kaybı sonrası topu alan Benzia'nın sağ kanattan ortasını Berat karşıladı. Ardından gelişen Hatayspor atağında El Kaabi, Saint-Louis'i düşündü, Trabzonspor savunması araya girdi.

48'GOL! Trabzonspor, Djaniny'nin golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti! Berat'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Djaniny, rakibinden sıyrıldı ve yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

46'İkinci yarıya ev sahibi Atakaş Hatayspor başladı.

45'Trabzonspor'da Abdulkadir Ömür oyuna giren isim. Murat Cem Akpınar dışarı alındı.

45'Trabzonspror'da Visca oyunda. Yusuf Erdoğan ikinci yarıda yok.

45'Trabzonspor'da Kouassi yerini Cornelius'a bıraktı.

45'Hatayspor atağında Adekugbe kale önüne çok tehlikeli bir pas çıkardı. Trabzonspor savunmasında Ahmetcan son anda araya girerek topu kornere yolladı.

41'Trabzonspor'da Djaniny sol çaprazda topla buluştu. Onun vuruşu savunmadan dışarıya gitti. Trabzonspor korner kullanacak.

32'Hatayspor'da Onur Ergün sarı kartla cezalandırıldı.

29'Hatayspor'da Sackey sakatlığı nedeniyle oyundan alındı. Yerine giren isim 22 numaralı formasıyla Fatih Kurucuk.

25'Hatayspor'da Saint-Louis sağ kanattan kale önüne ortasını yaptı. Trabzonspor savunması son anda araya girerek topu kornere yolladı.

19'Hatayspor, tehlikeli geldi. Sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Bertuğ'un ortasını savunmada Ahmetcan karşıladı.

11'PENALTI KAÇTI! Trabzonspor'da Bakasetas penaltı vuruşunda kaleci Munir'e takıldı.

10'Murat Cem Akpinar ceza alanı içinde yerde kaldı. Trabzonspor penaltı kazandı.

7'Hatayspor bir kez daha gole yaklaştı! Lobjanidze'nin sol kanattan ortasında meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü.

5'Hatayspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan El Kaabi çerçeveyi gördü. Cepheden vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır topu kornere tokatladı.

Maç hakemin düdüğüyle başladı.

Süper Lig'de sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor deplasmanda Hatayspor ile karşı karşıya geliyor. Herhangi bir iddiası bulunmayan Hatayspor galibiyet hasretini sona erdirmek istiyor. Trabzonspor ise şampiyonluğunu 3 puanla taçlandırma peşinde.

 Trabzonspor'da Hüseyin Türkmen, Bruno Peres, Denswil, Siopis, Hamsik, Koita ve Trondsen maç kadrosuna alınmadı. Bordo-mavili ekip, geride kalan 35 haftada 75 puan topladı. Ligde 6 maçtır kazanamayan ve 49 puanı bulunan Atakaş Hatayspor ise kötü gidişe dur demek istiyor.

Yeni Hatay Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmada Volkan Bayarslan düdük çalacak. beIN SPORTS HD1'den yayınlanacak maçı SKORER'den canlı anlatım olarak takip edebilirsiniz.

İLK 11'LER

Hatayspor: Munir, Sadık, Isaac, Burak, Adekugbe, Onur, Mehdi, Dylan, Saba, El Kaabi, Bertuğ

Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Hugo, Ahmetcan, İsmail, Berat, M. Cem, Kouassi, Bakasetas, Yusuf, Djaniny

Kulüp tarihine geçecek
Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Hatayspor'un konuğu olacak olan Trabzonspor, bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, tarihinin de en uzun liderlik serisini elde edecek. Bordo-mavililer 1979-80 sezonunda son 28 haftalık dilimde liderlik koltuğunda oturarak sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Karadeniz ekibi, bu sezonda Hatay deplasmanı ile birlikte 28 hafta liderlik koltuğunda oturmuş olacak.
Ligde 77 puanla liderlik koltuğunda oturan bordo-mavililer, 9. haftada konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturmuştu. Söz konusu dönemden sonra koltuğu bırakmayan Trabzonspor mutlu sona ulaşırken, sezon sonuna kadar alacağı olumlu veya olumsuz sonuçlar ise tarihi rekor kırmasına engel olmayacak. Bordo-mavililer sezonun tamamlanmasıyla birlikte 30 hafta liderlik koltuğunda kalarak en uzun serisini yakalayacak ve tarihi bir rekora daha imza atmış olacak.

Rekor kırabilir
Lig tarihinde en fazla puan farkıyla şampiyonluğa ulaşan takım Galatasaray. Sarı-kırmızılı ekip, 1987-1988 sezonunda 90 puanla mutlu sona ulaşırken, ikinci sıradaki Beşiktaş 78 puanda kalmıştı. Aradaki 12 puan, şimdiye dek şampiyonla ikinci arasındaki en yüksek fark olarak tarihe geçti.
Süper Lig'de 77 puanla ilk sırada yer alan Trabzonspor, en yakın rakibi Fenerbahçe ise 68 puan yer alıyor. Aralarındaki puan farkı 9 olurken, kalan 3 haftada Karadeniz ekibi maçlarını kazanıp sarı-lacivertlilerin kaybetmesi halinde ise en fazla puan farklıyla şampiyonluk rekoru Trabzonspor'a geçmiş olacak.

Yorumlar