Anasayfa /  Sağlık

Hapşırmak koronavirüs belirtisi mi?

Bugünlerde hapşıran veya öksüren birini gördüğümüzde irkiliyoruz… Ancak hapşırmak yaygın görülen COVID-19 belirtileri arasında değil!

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2020 21:53

COVID-19’un başlıca belirtileri ateş ve kuru öksürük. Diğer belirtiler ise yorgunluk, bulantı, vücut ağrıları, öksürme, nefes darlığı ve sindirim sistemi sorunları olarak sıralanıyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Amerikan Alerji, Astım ve İmmunoloji Koleji gibi önemli kuruluşlara göre hapşırmak, koronavirüs belirtileri arasında yer almıyor.


Aslında bakarsanız hapşırmak soğuk algınlığı ve alerji durumlarında yaygın görülen bir belirti. Normal gripte ve COVID-19’da ise belirtiler arasında yer almıyor.

Birçok insan için baharın gelişiyle birlikte farklı alerjiler ortaya çıkıyor. Mevsimler alerji belirtileri de hapşırma, burun tıkanıklığı ve gözlerde kaşıntıya yol açabiliyor.

Yine de, hapşırmanın yanında yukarıda sayılan COVID-19 belirtilerine sahip olup olmadığınızı takip etmekte fayda var. Bu belirtileri kendinizde veya yakınlarınızda görürseniz ilk olarak SABİM Korona Danışma Hattı 184’ü arayarak bilgi alabilir, durumunuzu yetkililere bildirebilirsiniz.

Kaynak: Business Insider

Yorumlar