Anasayfa /  Foto Galeri

Hangi Ülkelerde Kadın Sayısı Fazla? İşte Erkek Kıtlığı Yaşanan Ülke

Hangi Ülkelerde Kadın Sayısı Fazla? İşte Erkek Kıtlığı Yaşanan Ülke - Sayfa 1

Kadın-erkek nüfusu çoğu ülke ve şehirde yaklaşık oranlar sergiler. Ya da çoğu ülkede erkek nüfusu daha fazladır. Kadınların daha uzun yaşaması bunda etkilidir. Ancak savaş, erkeklerin iş bulmak için göç etmesi gibi nedenlerle erkek nüfusu azalabilir. Mesela Patagonya nüfusunun %85’i kadındır. Peki Patogonya kadınları gibi kadın sayısında yüksek olan başka ülkeler var mı? Hangi Ülkelerde Kadın Sayısı Fazla ? Veya Türkiye’de bir erkeğe kaç kadın düşüyor? İşte hepsini bu içerikte bulabilirsiniz…

Hangi Ülkelerde Kadın Sayısı Fazla? İşte Erkek Kıtlığı Yaşanan Ülke - Sayfa 2

Avustralya-Tasmania ve Victoria Avustralya’daki 8 eyaletten 6’sında kadın nüfusunun erkeklerden 100 bin fazla olduğu tespit edilmiştir. Erkek kıtlığının en belirgin olduğu eyaletler ise Tasmania ve Victoria. Erkek kıtlığının sebepleri ise kız bebek doğumlarının erkeklere göre daha fazla olması ve erkeklerin başka ülkeye çalışmaya gitmesi olarak gösterilmekte. Özellikle 20-35 yaş arasındaki kadınlar eş bulmakta oldukça zorlanıyor.

Hangi Ülkelerde Kadın Sayısı Fazla? İşte Erkek Kıtlığı Yaşanan Ülke - Sayfa 3

Erkeklerin çoğunlukla taşrada yaşaması ise kadınların kentlerden taşraya göç etmesine sebep olmakta.

Hangi Ülkelerde Kadın Sayısı Fazla? İşte Erkek Kıtlığı Yaşanan Ülke - Sayfa 4

Yeni Zelanda-Napier, Rotura ve Gisborne Yeni Zelanda’da 100 kadına 89 erkek düşmektedir. Özellikle Napier, Rotura ve Gisborne şehirlerinde 20 yaşın üzerinde 70 yaşın altında erkek bulmak son derece zordur. Tam anlamıyla erkek kıtlığı yaşanmaktadır.