Anasayfa /  Foto Galeri

Hangi meyve suyu neye iyi geliyor? İşte hastalıklardan koruyan meyve suları ve faydaları

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak, hastalıklardan korunmak için bol bol vitamin içeren sağlıklı meyve suları tüketmeliyiz. Peki, hangi meyve suları ne için faydalıdır? Sağlıklı bir diyette meyve sularının özel bir yeri olduğunu belirten Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç açıkladı

Hangi meyve suyu neye iyi geliyor? İşte hastalıklardan koruyan meyve suları ve faydaları - Sayfa 1

Portakal Suyu: 

Bir bardağında günlük C vitamini ihtiyacını karşılayacak değerler bulunuyor. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeşitli mineralleri içeren portakal suyunun kanser hücrelerinin gelişimini önlediği ve kılcal damarları güçlendirdiği biliniyor. 

Hangi meyve suyu neye iyi geliyor? İşte hastalıklardan koruyan meyve suları ve faydaları - Sayfa 2

Üzüm Suyu: 

A, B ve C vitaminleri açısından zengin olan üzüm suyu, aynı zamanda bol miktarda potasyum ve demir içeriyor. Güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücutta oluşan serbest radikallere savaşarak, hücrelerdeki yıpranmışlığı minimuma indirerek bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. 

Hangi meyve suyu neye iyi geliyor? İşte hastalıklardan koruyan meyve suları ve faydaları - Sayfa 3

Vişne Suyu: 

A vitamini ve potasyum açısından epey zengin olan vişne suyu, ateşli hastalıklara karşı son derece güçlü bir silah olarak biliniyor. Kandaki asitleşmeyi de temizleyerek mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor.

Hangi meyve suyu neye iyi geliyor? İşte hastalıklardan koruyan meyve suları ve faydaları - Sayfa 4

Elma Suyu: 

Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği bulunan elma suyunun içinde B3, E vitamini ve potasyum bulunuyor.