Anasayfa /  Foto Galeri

Hangi illerde maske takmak zorunlu? İşte zorunlu olan o iller...

Koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için önem verilen maskelerde yasaklar genişletiliyor. Birçok işletmenin yeniden açılmasıyla birlikte corona virüsünün yeniden yayılmaması için birçok ilde maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Peki maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı iller hangileri?

Hangi illerde maske takmak zorunlu? İşte zorunlu olan o iller... - Sayfa 1

Maskesiz sokağa çıkma yasağı, normalleşme süreci kapsamında, corona virüsün yoğun olduğu bölgelere getirildi. Sosyal mesafe kuralının önemli tedbirlerin başında gelen maske kullanımının bazı il ve ilçelerde yeni bir karar alınıncaya kadar zorunlu olmasına karar verildiği duyuruldu. Peki, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu yerler nereler? İşte, maske zorunluluğu getirilen iller...

Hangi illerde maske takmak zorunlu? İşte zorunlu olan o iller... - Sayfa 2

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR? 
Yeni tip Corona Virüse (Kovid-19) karşı mücadelede sosyal mesafe kuralıyla birlikte en önemli tedbir uygulamalarından biri olarak öne çıkan maske kullanımı, Türkiye'deki 29 ilde zorunlu hale getirildi.

Hangi illerde maske takmak zorunlu? İşte zorunlu olan o iller... - Sayfa 3

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAĞI OLAN İLLER HANGİLERİ?

Corona virüs salgın hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler devam ederken 25 ilin valilikleri, şehir genelinde maskesiz sokağa çıkmayı yasakladı.

Maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller şöyle: Aydın, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Bolu, Bartın, Burdur, Düzce, Isparta, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Rize, Siirt ve Uşak,

Hangi illerde maske takmak zorunlu? İşte zorunlu olan o iller... - Sayfa 4

BAZI İLLERDE KISMİ MASKE YASAĞI GETİRİLDİ

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı 26 ilin yanı sıra; İzmir, Gaziantep, Giresun, Karaman, Kayseri, Ordu, Trabzon, Tunceli, Van, Kırıkkale ve Manisa'da da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı.

Ayrıca Bitlis'in Tatvan ilçesi ile Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde maske kullanımı zorunlu hale getirildi.