Anasayfa /  Foto Galeri

Hangi iller yanıyor ? Türkiye'de yangın çıkan iller hangileri, haritası ve il listesi!

Yangın çıkan iller hangileri? Yangınlar söndürüldü mü? Türkiye'nin pek çok şehrinde çıkan orman yangınlarıyla mücadelede seferberlik devam ediyor. Bodrum, Manavgat, Marmaris, İstanbul'da ormanlık alanlarda çıkan yangınlarda son durum, milyonlar tarafından araştırılıyor. Peki, hangi illerde yangın çıktı ve orman yangını olan iller hangileri, son durum ne?

Hangi iller yanıyor ? Türkiye'de yangın çıkan iller hangileri, haritası ve il listesi! - Sayfa 1

Başta Manavgat olmak üzere pek çok ilde orman yangını ile mücadele sürüyor. Yangınlar kısa sürede geniş bir alana yayılması nedeniyle yerleşim yerleri de tehlike altına girdi. 3 vatandaşın hayatını kaybettiği yangınlarda yüzlercesi yangından etkilendi. Orman yangını olan iller ve yangınlarda son durum, bölgede yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere tüm Türkiye tarafından yakından takip ediliyor. Peki, Manavgat orman yangını başta olmak üzere, hangi illlerde yangın çıktı ve yangınlarda son durum ne?

Hangi iller yanıyor ? Türkiye'de yangın çıkan iller hangileri, haritası ve il listesi! - Sayfa 2

Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: Söndürme çalışmalarını yerinde incelemek için Manavgat'a geçiyorum. Ayrıca Mersin Gülnar'da saat 13.09'da başlayan yangına da ekiplerimiz çok kısa sürede müdahale etti. 1 helikopter, 40 Arazöz, 3 dozer, 160 personel ile yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Hangi iller yanıyor ? Türkiye'de yangın çıkan iller hangileri, haritası ve il listesi! - Sayfa 3

Türkiye'de 13 ilde yangın çıktı. Adana, Antalya, Kayseri, Kütahya, Mersin, Muğla, Osmaniye olmak üzere birçok ilde yangın meydana geldi. 20'den fazla noktada yangın çıktı. Kocaeli'nin Derince ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 30 dönüm alan zarar gördü. Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Samrık köyünde orman yangını çıktığı bildirildi.

Hangi iller yanıyor ? Türkiye'de yangın çıkan iller hangileri, haritası ve il listesi! - Sayfa 4

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin sosyal medya hesabından '28-29 Temmuz 2021 tarihli orman yangınları detay durumu' tablosu paylaşıldı. Türkiye'de Adana, Osmaniye, Antalya, Muğla, Mersin, Kayseri, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Kilis, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Hatay, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Karaman'da yangın çıktı. Meydana gelen 42 yangın kontrol altına alındı. 21 yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.