Anasayfa /  Foto Galeri

Hangi halde verilen oy geçersiz sayılır?

Hangi halde verilen oy geçersiz sayılır? - Sayfa 1

Hangi halde verilen oy geçersiz sayılır?

Hangi halde verilen oy geçersiz sayılır? - Sayfa 2

Sandık başkanları daha sonra bir sorun oluşmaması için tek tek bu örneklere bakmalı... Seçimde ilk kez uygulanacak siyasi partilerin ittifak yaparak seçime katılmaları nedeniyle nasıl oy kullanılacağı, hangi oylar geçerli, hangi oylar geçersiz gibi konular da merak ediliyordu. YSK, 24 Haziran'da yapılacak seçimde nasıl oy kullanılacağı ve oyların hangi durumda geçerli sayılacağı gibi soruların yanıtlarını, 18 farklı duruma göre hazırlanan örnek oy pusulası şablonlarıyla verdi İŞTE YSK'NIN HAZIRLADIĞI GÖRSELLER Örnek oy pusulası şablonlarının birincisine göre sadece ittifak unvanı bölümüne "EVET" veya "TERCİH" mührünün basılması halinde bu oy ittifakın ortak oyu sayılacak.

Hangi halde verilen oy geçersiz sayılır? - Sayfa 3

İkinci örneğe göre ittifak unvanı bölümüne taşacak şekilde, bir siyasi partiye ayrılan alana "EVET" veya "TERCİH" mührünün basılması halinde oy pusulaları geçerli kabul edilecek ve bu oy mührün basıldığı partiye sayılacak.

Hangi halde verilen oy geçersiz sayılır? - Sayfa 4

- İttifak alanı içerisinde mührün yalnızca bir siyasi partiye ayrılan alana basılması halinde, bu oy pusulası geçerli kabul edilecek ve bu oy, basılan partinin oyu sayılacak.