Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Hamile personel idari izinli mi? Hamile personele idari izin için açıklama

Sağlık Bakanlığı, kamu çalışanları için idari izne esas olacak detayları belirledi. Kamu kurumlarında görev yapan hamile personeller için önemli bir karar alındı. Hamile personelin idari izin sayılacağı süre açıklandı. Peki hamileler hangi aralıkta idari izinli sayılacak?

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2020 13:22

Sağlık Bakanlığı, kamu çalışanları için idari izne esas olacak detayları belirledi. Kamu kurumlarında görev yapan hamile personeller için önemli bir karar alındı. Hamile personelin idari izin sayılacağı süre açıklandı. Peki hamileler hangi aralıkta idari izinli sayılacak?

Kamuda çalışan hamile personelin idari izin süresine de düzenleme getirildi. Kamu kurumlarında görev yapan hamile personel, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacak. Mart ayında ortaya çıkan Corona virüsü nedeniyle kamu kurumlarında hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler, 60 yaş ve üzerindekiler bir süredir idari izindeydi. Covid-19 ile mücadele noktasında "Yeni Normal" hayata atılan adımların ardından idari izinli sayılan 60 yaş ve üzeri olanlar ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunan personelin haricindeki kamu görevlileri de görevlerine 1 Haziran itibariyle başladı.

HAMİLE PERSONELİN İDARİ İZİNLİ SAYILACAĞI SÜREÇ NEDİR?

Kamuda çalışan hamile personel, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacak.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına konuyla ilgili bir yazı gönderildi.

Yazıda, "Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında (Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) istihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamile personelin, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

İdari izinli sayılanlar, bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak. Bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacak. Bu personel amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevlerine dönecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca bu süreçte tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması hususunda gerekli tedbirler alınacak.

 

Yorumlar