Anasayfa /  Ekonomi

Halkbank'tan esnafa kredi kampanyası

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın verdiği müjdelerden bir tanesi de esnaf destek kredisidir. Buna göre; halkbank esnafın yanındayız diyerek yeni destek kredileri açıkladı. Başvuru detayları haberde.

Abone ol
Abone ol 14 Temmuz 2020 22:02

Ticaret Bakanı sayın Ruhsar Pekcan esnafa önemli müjdeler verdi. Korona virüs salgınının Türkiye'de ekonomiye yaşattığı olumsuz etkiler nedeni ile ‘’Esnaf Destek Paketi’’ adı altında Halkbank anlaşmalı 17,2 milyar kredi desteği veriyor. Bu kredi türünden faydalanan 700 bin esnaf bulunmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ‘’Ekonomik İstikrar Kalkanı’’ adlı paket kapsamında bankalar müşterilerine çeşitli kredi desteği vermektedir. Bu doğrultuda esnaf ve sanatkarlara yönelik Halkbank tarafından müşterilerine sunulan esnaf destek paketinde Ruhsar Pekcan açıklamada bulundu. ‘’ Yıllık yüzde 4,5 faiz oranlı, 36 ay vadeli, 6 ay geri ödemesiz Halkbank kredisinden yararlanan 700 bin esnafımız toplamda 17,2 milyar lira kredi kullandı denmildi. Açıklamada " Bunun 4 milyar lirası Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar, (TESKOMB) Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği kanalıyla garanti edildi, 13,2 milyar lirası da kamu bankası Halkbank tarafından kredilendirildi’’ şeklinde açıklamada bulundu.

HALKBANK "ESNAFIN YANINDAYIZ!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman esnafın yanında olduğunu vurgulamaktadır. Devletin tüm imkanları Covid-19 salgını nedeni ile değerlendirilmektedir. Bakan Pekcan yaptığı video konferans ile esnaf ve sanatkar odaları ile görüşerek taleplerini, şikayetleri ve önerilerini dinlediğini belirtti. Ticaret Bakanlığı olarak esnafın taleplerini ve şikayetlerini göz önüne alarak vatandaşın ihtiyacı olan düzenlemeler öne sürülmektedir. Bu süreçte de Halkbank aracılığı ile esnafa 17 milyarı aşkın kredi destek paketi verilmektedir.

Etiketler halkbank esnaf kredi
Yorumlar