Anasayfa /  Güncel

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'ın kısa çalışma ödeneği ile ilgili sözleri olay oldu !

Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programı sunucusu Ayşenur Arslan'ın "Kısa Çalışma Ödeneği ödenmeye başlamadı bile" sözlerine Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Miyase İlknur'dan gelen yanıt sosyal medyanın gündemine oturdu.

Abone ol
Abone ol 05 Mayıs 2020 16:43

Türkiye koronavirüs ile mücadelede ekonomiyi ayakta tutmak için 200 milyarlık bir paket açıkladı. İşçiye, işverene, işsize, yaşlıya,kısacası toplumun her kesimini ilgilendiren adımlar atıldı.

Önlemler kapsamında işleri azalan ve tam zamanlı çalışamayan firmalara kısa çalışma ödeneği ile destek sunulurken, işten çıkarma yapılmasının önüne geçildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çalışanları koruyan, işvereni rahatlatan çalışması ile ilgili  Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi isimli programın sunucusu Ayşenur Arslan, "Valla kısa çalışma ödeneğinden yaralananlar o kadar sınırlı ki. Paralar da hala ödenmeye başlamadı galiba. Ya da yüzde 5 falan ödendi galiba." ifadelerini kullandı.

GELEN CEVAPLA NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Miyase İlknur, 'Durun bir dakika' sözleri ile Ayşenur Arslan'ın sözünü kesti ve, "Biz de yararlanıyoruz. Kurum olarak başvurunca alıyoruz. Biz başvurduk Cumhuriyet Gazetesi olarak. Geliyor bize de. Hatta duyuru yapıldı, 100 lira, 200 lira eksik olur sonra mahsuplaşırız denildi." ifadelerini kullanırken, Arslan, "Yani devletten para geliyor..." sözleri ile şaşkınlığını gizleyemedi.

"BİZ AKTİF OLARAK BAŞVURDUK MU BİLMİYORUM"

Halk TV sunucusu Arslan, gelen cevap sonrası kurum olarak başvurup başvurmadıklarını bilmediğini söyledi. Ayşenur Arslan, "Hiçbir fikrim yok. Biz aktif olarak başvurduk mu bilmiyorum. Şaşırdım." diye konuştu.

Yorumlar