Anasayfa /  Foto Galeri

Halk şokta! Binlerce vatandaşı elektrik çarptı!

Samsun'un İlkadım ilçesinde vatandaşları şoke eden gelişme. 50 yıldır aynı oylu kullanıp evine, işine, okuluna gidenler yolun bir sabah tel örgülerle kapatıldığını gördü. Elektrik firması YEDAŞ, yolun tapulu arazileri olduğunu iddia ederek 'şimdiye kadar idare ediyorduk" dedi. Halk ise ilin valisine, milletvekiline, bakanına çağrı yaptı; yardım istedi.

Halk şokta! Binlerce vatandaşı elektrik çarptı! - Sayfa 1

İlkadım'a bağlı Kazım Karabekir Mahallesi'nde, bölge halkının 50 yıldır ulaşımını kolayca sağladığı Timurlenk Sokak'taki yol, otopark yapılmak üzere elektrik dağıtım şirketi tarafından iki yönlü tel örgü çekilerek kapatıldı. 

Halk şokta! Binlerce vatandaşı elektrik çarptı! - Sayfa 2

Sokağın 100 metre arayla tel örgü çekilerek kapatılmasıyla evlerine ulaşımın zorlaştığını belirten mahalleli, mağdur olduklarını söyledi.

Halk şokta! Binlerce vatandaşı elektrik çarptı! - Sayfa 3

Mahalleliden Sema Bilgin, "'Burada mülkiyet bizim' deyip 50 yıllık yolu kapattılar. Biz bu yolu kullanıyoruz. Okul var burada, çocuklar geçiyor, yaşlılar geçiyor. Yolu kullanmak için geldik ama gördük ki yolu kapatmışlar. İnsanları bu kadar mağdur etmenin gereği yoktu" diye konuştu.

Halk şokta! Binlerce vatandaşı elektrik çarptı! - Sayfa 4

Yolun çok eski olduğunu söyleyen Ethem Tanrıverdi, "Trafo merkezinin yeri burası. TEDAŞ zamanında burada yol bırakmış. Ben bugün yetkililere burası benim parselim, diye tapu gösteriyorum ama onlar bir evrak göstermiyorlar. Burayı otopark amaçlı kapatıyorlar" dedi.