Anasayfa /  Yerel

Hakkari’de ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ konferansı

İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, İdareci ve Bürokratlar Derneği tarafından 7 ilde planlanan ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ konulu konferansın 4’ncüsü Hakkari’de yapıldı.Daha önce birçok ilde düzenlenen konferansı, kardeşlik...

Abone ol
Abone ol 18 Ağustos 2017 20:37

İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, İdareci ve Bürokratlar Derneği tarafından 7 ilde planlanan ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ konulu konferansın 4’ncüsü Hakkari’de yapıldı.

Daha önce birçok ilde düzenlenen konferansı, kardeşlik vurgusunun vatandaşlar arasında yayılması ve toplumun farklı kesimlerinin bir araya getirilmesi amacıyla akşam saatlerinde Hakkari Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Konferansa Hakkari Valisi Cüneyit Epcim Belediye Başkan Vekili Çüneyt Epcim, Başbakanlık Müsteşarı Saddetin kılıç, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Prof. Dr. Şakir Gözütok, Yrd. Doç. Tahir Yaşar, Hakkari kanaat önderlerinden Abdulkadir Kızılkaya, HATSO Başkanı Servet Taş, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Konferans Hakkari Üniversitesi Rektör Danışmanı Kerim Engin’in Kuran-ı Kerim tilaveti ve idareci ve bürokratlar derneği sunumu başladı. İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, “Diyarbakır ile Kahramanmaraş’ta olduğu gibi Hakkari’de de birlik beraberlik ve huzurun adresidir” dedi.

‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ projesi hakkında detaylı bilgiler veren Can, Hakkari kent merkezinde yapılan hizmetlerden dolayı Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Vekili Vüneyt Epcim’e teşekkür etti. Can, “Bizim ülkemizden başka ülkemiz ve gidecek yerimiz yok. Bize Hakkari’ye gitmeyin Diyarbakır’a gitmeyin diyorlar. Hakkari ve Diyarbakır’a gelmeye devam edeceğiz. Çünkü biz kardeşiz bizim ayrı ve gayrımız yok. Biz FETÖ’ye PKK’ya rağmen hep birlikte yaşayacağız. Kimse asla aramıza nifak sokamayacak bizim kardeşliğimiz ebediyen sürecektir” dedi.

Hakkari Hatso Başkanı Servet Taş da, “Birlik ve beraberlik vurgusu yaparak barış ve kardeşlik içerisinde yaşamalıyız hepimiz kardeşiz” diye konuştu.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, her zamankin den fazla kardeşlik, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu söyledi. Vali Toprak, “Bizler her zaman birlik ve beraberlik içersinde olmak zorundayız. Birbirimizi sevmek zorundayız. Birbirimizi sevdiğimiz zaman ülkemiz şehrimiz ve ilçemiz daha güçlü olur ve huzur dolu bir yer olur” şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Tahir Yaşar ise İngilizlerin tarihte ülkemiz üzerindeki oyunlarına değinerek tarihten örnekler verdi.

Hakkari kanaat önderlerinden Hafız Abdulkadir Kızılkaya da İslam tarihinden örnekler vererek, dış güçlerin Türkiye üzerindeki oyunlarına değindi. Kızılkaya, Türkiye’nin her yönüyle çok güçlü bir ülke olduğunu, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamamız gerektiğinin altını çizdi. Konferans konuşmacıları verilen plaketlerle sona erdi.

Yorumlar