Anasayfa /  Güncel

Hakan Agro CEO'su Hakan Bahçeci hayatını kaybetti - Hakan Bahçeci kimdir?

Hakan Agro'nun kurucusu ve CEO'su Hakan Bahçeci hayatını kaybetti. Peki Hakan Bahçeci kimdir?

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2020 17:12

Uluslararası bakliyat ve tahıl ürünlerinde 6 milyon ton ticaret hacmi ile dünyanın sayılı gıda tedarikçileri arasında yer alan Hakan Agro'nun kurucusu ve CEO'su Hakan Bahçeci vefat etti.

Hakan Bahçeci'nin vefat haberini Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Genel Sekreteri İlknur Menlik, sosyal medya hesabından duyurdu.

Hakan Bahçeci, bir dönem Dünya Bakliyatçılar Konfedarasyonu Başkanlığı görevini de üstlenmişti.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamasına karşın, yakın çevresi tarafından Hakan Bahçeci'nin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Henüz 20 yaşındayken ilk şirketini kuran ve 32 yıllık iş hayatının tamamında tarım ve gıda ürünleri ticaretinde faaliyet gösteren Hakan Bahçeci, tarımsal emtia alanındaki küresel tedarik zincirinde önemli bir oyuncu olan Hakan Agro ile 100’ü aşkın ülkede hububat ve bakliyat alanında faaliyet gösteriyordu.

24 ülkede ofis ve tesisleri bulunan ve 1,500 kişiye istihdam sağlayan Dubai merkezli Hakan Agro DMCC, 2019 yılında ulaştığı 6 milyon ton ticaret hacmiyle dünyanın sayılı gıda tedarikçisi firmaları arasında yerini aldı.

Kurucusu olduğu Hakan Agro DMCC’nin grup CEO’su olarak çalışmalarını yürüten Bahçeci, 2011-2015 yıllarını kapsayan dönemde Dünya Bakliyatçılar Konfederasyonu (GPC/CICILS IPTIC) Başkanı olarak sektöre hizmet etmişti.

Tahıl ve Yem Ticareti Derneği (GAFTA) Yönetim Kurulu Üyeliği de bulunan Bahçeci, International Agri Food Network Başkanı ve Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Güvenliği Komitesi’nde Özel Sektör Mekanizması Başkanı olarak da görev yaptı.

Vefatından önce Dubai'de yaşayan Bahçeci ayrıca 2011-2017 yılları arasında Dubai’de Türk İş Konseyi Başkanlığı da yürütmüştü.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hakan Bahçeci vefat etti… Dünya bakliyat sektörü önemli bir duayeni kaybetti.. Çok ama çok da erken gitti.. Mekanın cennet olsun 🙏🇹🇷🙏 #hakanbahceci #bakliyat sektörü #türkiye #dünya

İlknur Menlik (@ilknur_menlik)'in paylaştığı bir gönderi ()

HAKAN AGRO VEFAT DUYURUSU

Dünya Bakliyat Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Hakan Agro Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bahçeci bu sabah Dubai’de geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti. Genç yaşta vefat eden Hakan Bahçeci’nin acı kaybı uluslararası gıda ticareti sektörünü ve yakınlarını yasa boğdu.

1989 yılında Mersin’de kurduğu Hakan Gıda şirketini 1996'da Dubai’ye taşıyan Hakan Bahçeci, Hakan Agro markasıyla 6 kıtada yılda toplam 6 milyon ton ticaret hacmine ulaşarak dünya gıda piyasasında etkin bir konuma sahip olmayı başarmıştı.

32 senedir tarım ürünleri ticareti ve tedarik zinciri yönetimi alanında aktif rol oynayan Hakan Bahçeci’nin kurucusu olduğu Dubai merkezli Hakan Agro şirketi, 24 ülkede ofis veya tesisleri bulunan çok uluslu bir tarımsal emtia tedarik şirketi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sektörünün sevilen ve takdir edilen ismi Hakan Bahçeci, 2011-2015 yılları arasında Dünya Bakliyat Konfederasyonu (GPC/CICILS IPTIC) Başkanlığı, Tahıl ve Yem Ticareti Derneği (GAFTA) Yönetim Kurulu Üyeliği, Dünya Gıda Güvenliği Komitesi Üyeliği, International Agri Food Network Başkanlığı ve BM'de Özel Sektör Mekanizması Başkanlığı görevlerini de üstlenmiştir.

Hakan Bahçeci, ayrıca 2011-2017 yılları arasında Dubai Türk İş Konseyi Başkanlığını da yürütmüştür. 1969 doğumlu Hakan Bahçeci, evli ve 4 çocuk babası idi.

Merhum Hakan Bahçeci’nin naaşı Dubai’deki işlemlerin ardından özel uçakla Türkiye’ye getirilerek, 1 Haziran’da Bolu’da düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.  

 

Yorumlar