Anasayfa /  Foto Galeri

Haftalık koronavirüs haritasına göre işte normalleşmeye en yakın ve en uzak iller

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kademeli normalleşme sürecinde illerin vaka sayısına göre karar verileceğini belirtmişti. Karadeniz'deki iller vaka sayılarıyla zirvede. Haftalık koronavirüs haritasına göre Şırnak, Hakkari ve Bitlis düşük riskli iller olarak öne çıkıyor. İşte normalleşmeye yakın ve uzak olan illerimiz...

Haftalık koronavirüs haritasına göre işte normalleşmeye en yakın ve en uzak iller - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınının seyrine göre tedbiri elden bırakmayacak şekilde normalleşme adımlarının mart ayında atılacağına ilişkin açıklaması esnafta büyük heyecana yol açtı.

Haftalık koronavirüs haritasına göre işte normalleşmeye en yakın ve en uzak iller - Sayfa 2

Salgın tedbirleri sebebiyle aylardır işine ara vermek zorunda kalan esnafı rahatlatacak adımlar ise bir takım kriterler göz önünde bulundurularak atılacak. Normalleşme sürecinde en büyük kriter ise illerin vaka ve aşı oranları olacak.

Haftalık koronavirüs haritasına göre işte normalleşmeye en yakın ve en uzak iller - Sayfa 3

İL BAZINDA AÇILIP KAPANMA OLACAK
Bu noktada ise Sağlık Bakanlığı'nın haftalık olarak açıkladığı il il vaka artış haritası normalleşme sürecinin seyrini belirleyecek ve ülke genelinde tümden kapanma ya da açılma yerine artık iller bazında kapanma ya da açılma hayata geçirilecek.

Haftalık koronavirüs haritasına göre işte normalleşmeye en yakın ve en uzak iller - Sayfa 4

VAKA SAYILARINA GÖRE İLLER SINIFLANDIRILACAK
Vaka sayısı ve aşılanma oranları göz önünde bulundurularak iller 'düşük', 'orta', 'yüksek' ve 'çok yüksek riskli' olarak sınıflandırılacak ve illerin normalleşme takvimi buna göre şekillenecek.