Anasayfa /  Foto Galeri

Hafta sonu marketler kaçta kapanıyor?

Normalleşme takvimini değişmesiyle birlikte marketlerin hafta sonu çalışma saatleri de yeniden düzenlendi. Cumartesi günleri uygulanan kesintisiz sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birlikte Cumartesi market çalışma saatleri merak konusu oldu. Peki Hafta sonu marketler kaçta kapanıyor?

Hafta sonu marketler kaçta kapanıyor? - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sokağa çıkma yasağı ve market çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Kademeli normalleşmenin ardından Temmuz ayına kadar uygulanacak takvimde hafta sonları yalnızca Pazar günleri kısıtlama olacak. Bu nedenle de Cumartesi marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Aşağıda, A101, Migros, BİM, ŞOK gibi zincir marketlerin çalışma saatleri ve bakkalar saat kaçta açılıyor sorusunun yanıtı yer alıyor.

BUGÜN MARKETLER KAÇTA KAPANIYOR, KAÇA KADAR AÇIK? HAFTA SONU MARKETLER AÇIK MI?
İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı genelgede, hafta içi ve hafta sonu marketlerin çalışma saatleri düzenlendi. Genelgeye göre, marketler hafta içi ve hafta sonu açık olacak. Tam gün sokağa çıkma yasağının olduğu Pazar günü marketler, 10.00 ila 17.00 arasında çalışırken hafta içi ise bundan farklı bir saat diliminde hizmet verecek.

İşte, 5 Haziran bugün marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor ve kaça kadar açık sorularının yanıtları

Hafta sonu marketler kaçta kapanıyor? - Sayfa 2

HAFTA İÇİ MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR VE KAPANIYOR?
Marketler hafta içi ve hafta sonu açık olacak.

Pazartesi- Salı- Çarşamba- Perşembe-Cuma ve Cumartesi günleri marketler 09.00 ila 21.00 arasında hizmet verecek..

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir.

Hafta sonu marketler kaçta kapanıyor? - Sayfa 3

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için)açık olacaktır. Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

Hafta sonu marketler kaçta kapanıyor? - Sayfa 4

HAFTA SONU MARKETLER AÇIK MI?

Zincir marketler başta olmak üzere çeşitli iş yerleri tarafından açılış veya belirli gün ya da saatlere özgü genel indirim uygulamalarının oluşturduğu yoğunluğun önüne geçilebilmesi için indirim uygulamalarının en az bir hafta sürecek şekilde uzun periyodlarla yapılması gerekmektedir.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan Pazar günlerinde; marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecektir.