Anasayfa /  Foto Galeri

Hafta sonu hava nasıl olacak? 4-5 Haziran Meteoroloji'den il il hava durumu

Günlük planlarını yapan vatandaşlar hava durumuna göre faaliyetlerini planlıyor ve buna göre hazırlık yapıyorlar. Peki, Hafta sonu hava nasıl olacak? Hafta sonu yağmur var mı? İşte hafta sonu plan yapanlar için 4-5 haziran meteorolojiden il il hava durumu...

Hafta sonu hava nasıl olacak? 4-5 Haziran Meteoroloji'den il il hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Hafta sonu dışarı çıkmak zorunda kalacak olanlar yaşadığı il genelinde hava sıcaklıklarını merak ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumunu yayınlandı. Peki Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den 4-5 Haziran hava durumu raporu...

Hafta sonu hava nasıl olacak? 4-5 Haziran Meteoroloji'den il il hava durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu hava nasıl olacak? 4-5 Haziran Meteoroloji'den il il hava durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile yarın zamanla Doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın öğle saatlerinden itibaren Marmara, kuzey Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu hava nasıl olacak? 4-5 Haziran Meteoroloji'den il il hava durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Denizli, Uşak ve Afyon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.