Anasayfa /  Hava durumu

Hafta sonu hava nasıl olacak ? 14 Mart Cumartesi hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Tokat, Ordu ve Giresun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Abone ol
Abone ol 13 Mart 2020 22:24

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Tokat, Ordu ve Giresun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'de yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusu ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde (60-80 yer yer 100km/sa)eseceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Hatay çevrelerinde bu akşam ve gece saatlerinde toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin güney kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/saat, Hatay’ın batı ilçeleri ile Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinin doğusunda yer yer 100 km/saat) şekinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/saat, Hatay’ın batı ilçeleri ile Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinin doğusunda yer yer 100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde görülecek toz taşınımı hadisesinin Güneydoğu Anadolu Bölgesinin batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa) ile Doğu Akdeniz'de (Hatay, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş) etkili olması beklendiğinden hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMESİ UYARISI: Halen yer yer yüksek kar örtüsünün bulunduğu Hakkari il geneli ile Van’ın güney (Bahçesaray, Çatak ve Başkale) ve Şırnak’ın doğu ilçelerinde (Uludere, Beytüşşebab) hava sıcaklıklarının yükselmesi, beklenen kuvvetli (21-50 kg/metrekare) yağmur ve yüksek rakımlarda karla karışık yağmurla birlikte kar erimeleri de görüleceğinden meydana gelebilecek sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BURSA 8°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu, bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

EDİRNE 6°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 6°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu, bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

KOCAELİ 9°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu, bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ 10°C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 11°C, 23°C
Az bulutlu

KÜTAHYA 5°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

UŞAK 6°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş çevrelerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/saat, Hatay’ın batı ilçeleri ile Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinin doğusunda yer yer 100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Hatay çevrelerinde bu akşam ve gece saatlerinde toz taşınımı bekleniyor.

ADANA 13°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

ANTALYA 16°C, 24°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı

HATAY 13°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

ISPARTA 6°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Güney ve doğusunun çok bulutlu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, diğer kesimlerinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 9°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR 6°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

KONYA 8°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı

SİVAS 6°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde hafif yağmurlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor

BOLU 3°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE 6°C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU 3°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 9°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu, Tokat ve Giresun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAYBURT 5°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

SAMSUN 8°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT 11°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu

TRABZON 8°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hakkari çevreleri ile Van'ın güney, Şırnak'ın doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Halen yer yer yüksek kar örtüsünün bulunduğu Hakkari il geneli ile Van’ın güney (Bahçesaray, Çatak ve Başkale) ve Şırnak’ın doğu ilçelerinde (Uludere, Beytüşşebab) hava sıcaklıklarının yükselmesi nedeniyle kar erimeleri de görülmesi bekleniyor.

ERZURUM 3°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KARS 3°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

MALATYA 7°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

VAN 4°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Halen yer yer yüksek kar örtüsünün bulunduğu güney ilçelerinde (Bahçesaray, Çatak ve Başkale) hava sıcaklıklarının yükselmesi nedeniyle kar erimeleri görüleceği tahmin ediliyor.

Yorumlar