Anasayfa /  Güncel

Hacer Foggo kimdir, kaç yaşında? Hacer Foggo ne iş yapıyor?

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen gece de SES Yılın Kadınları 2021” ödülünü alan Hacer Foggo merak konusu oldu. İşte Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu olan Hacer Foggo hayatı ve kariyeri...

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2022 00:23

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen gece de SES Yılın Kadınları 2021” ödülünü alan Hacer Foggo merak konusu oldu. İşte Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu olan Hacer Foggo hayatı ve kariyeri...

Hacer Foggo 4 Aralık 1967 yılında Tokat’ın Zile ilçesinde dünyaya geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünden mezun oldu. Ağırlıklı olarak insan kaynakları konularına odaklanan çeşitli gazete ve dergilerde 15 yıl süre muhabir olarak çalıştı. 2003 senesinden bu yana kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yaptı, 2006 senesinde kentsel dönüşüm projeleri sebebiyle Romanların yerlerinden edildiği Sulukule, Küçükbakkalköy, Kağıthane’de aktivist olarak mahallelinin yanında yer aldı. 


Hacer Foggo, sosya ekonomik sebeplerle okula devam etmeyen, okulu terk eden çocuklara yönelik 2016 senesinde Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurdu. Pandemii döneminde 18 Mart 2020 tarihinde arkadaşlarıyla beraber Derin Yoksulluk Ağı’nı kurarak temel ihtiyaçlara ulaşamayan 3 binden fazla aileye gıda, tablet vb. gönderilmesini sağladı.


“SES Yılın Kadınları 2021” ödülünü aldı

Yerel yönetim, siyasi partiler ve kamu ile derin yoksulluk konusunda toplantılar yaptı, öneriler de bulundu. Şişli Belediyesi Meclis Üyesi olan Hacer Foggo, ayrıca Genel Merkeze bağlı CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca 2015 senesinde Ashoka Fellowu ve 2021 senesin de de Wow Dünya Kadınlar Festivali’nde Türkiye’den lider kadından biri olarak seçildi. 2022 yılında SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde, kadın hareketinin geniş katılımıyla belirlenen “SES Yılın Kadınları 2021” ödülünün sahibi oldu. 2022 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi 29. ÇGD Uğur Mumcu Dayanışma Ödülü’ne layık görüldü.

Yorumlar