Anasayfa /  Güncel

Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2023 yılı Hac kura tarihi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından geçtiğimiz günler de Hac kontenjanına dair açıklamalar yapılmıştı. Başvuruları hala devam eden hac kayıtları ve kura tarihine ilişkin tüm merak edilenler haberimizin detay kısmında...

Abone ol
Abone ol 29 Ocak 2023 01:40

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından geçtiğimiz günler de Hac kontenjanına dair açıklamalar yapılmıştı. Başvuruları hala devam eden hac kayıtları ve kura tarihine ilişkin tüm merak edilenler haberimizin detay kısmında...

Hac için ilk defa kayıt yaptıracaklar veya kayıtlarında güncelleme işlemi yapacaklar için kayıtlar 5 Ocak tarihinden itibaren başladı. Kayıtların başlamasıyla Hac kura çekilişi tarihleri ve fiyatları sorgulamalarına ilişkin araştırmalar çoğaldı.

"83 BİN 430 KİŞİ AĞIRLANACAK"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hac kontenjanında salgın öncesine dönüldüğünü dile getirdi. Erbaş, "65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız." dedi.

HAC KAYITLARI DEVAM EDİYOR

2023 Hac için ilk kez kayıt yaptıracaklar veya kayıtlarında güncelleme işlemi yapacaklar, bu işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, hac kuralarının 15 Şubat'ta çekileceğini duyurdu.

ÖN KAYIT ÜCRETİ 250 TL OLARAK BELİRLENDİ

Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr sayfsından ve tüm il ve ilçe müftülüklerinden bilgi alınabiliyor. Hac ön Kayıt ücretİ ilk kez kayı yaptıracaklar için 250 TL olarak kesinleşti.

HAC ÖN KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2023 senesinde hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyenlerin işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceğini açıkladı. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi hac ön kayıtları e-Devletten gerçekleşecek.

İlgili bankalara belirlenen tarihlerde  adaylar ön kayıt ücreti yatırılacak. "www.hac.gov.tr" sayfasında yayımlanacak linkten e-devlet kimlik doğrulaması gerçekleşecek. Elektronik ortamda "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sayfasına veya müftülüklere başvurup "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlar yapılıyor.

2023 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?

Hac ücretleri için detaylı bilgiye Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çağrı merkezlerinden erişebilirsiniz.

Ortalama fiyatlar ise şu şekilde;

Hac ibadeti fiyatları, Suudi Arabistan'ın resmi para birimi olan Riyal türünden belirleniyor. Hac fiyatları her sene kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.

2 Kişilik Oda : 175.097 Türk Lirası

3 Kişilik Oda : 165.364 Türk Lirası

4 Kişilik Oda: 150.955 Türk Lirası

Yorumlar