Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Hac kuraları 2020 sorgulama - Hac sorgulama tc ile 2020

2020 hac kuraları belli oldu. Kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 298 bin 800 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi. Hacı adayları, kura çekiminin ardından sonuçları saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. İşte Hac kura sonuçları sorgulama 2020

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2020 10:47

2020 hac kuraları belli oldu. Kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 298 bin 800 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi. Hacı adayları, kura çekiminin ardından sonuçları saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. İşte Hac kura sonuçları sorgulama 2020

Hac kuraları bugün saat 10.00'da çekildi. Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen başvuruların sayısı her yıl giderek artarken kontenjan sınırı nedeniyle sadece 83 bin 430 kişi ibadetlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidebilecek. Bu akşam açıklanan saatin ardından başvuruda bulunan adaylar E-devlet sistemi üzerinden Diyanet 2020 Hac kura sonuçları sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu sene 2 milyondan fazla vatandaşın başvuruda bulunduğu bilinirken internet üzerinden araştırmalar sürüyor. Peki, 2020 hac kuraları sonuçları sorgulama işlemi nereden ve nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…

HAC KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANABİLECEK?

Hac kura sonuçları için sorgulama işlemi, E-Devlet şifresi aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesi aracılığıyla öğrenilebilecek. Bunun için hacı adaylarının TC Kimlik Numaraları ile E-Devlet şifrelerini hazır bulundurmaları önem arz edecek. E-Devlet şifreleri, postaneler aracılığıyla edinebilecek.

2020 HAC KURASI E-DEVLET SORGULAMASI

2020 HAC KURALARI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILACAK? 

2020 yılına ait Hac kuraları çekildikten sonra TC ile sorgulama ekranı, 9 Ocak saat 21.00 itibariyle erişime açık olacak. Sonuçlar, E-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. Bunlara ilaveten, Hacca gitmeye hak kazanan kişilere kısa mesaj olarak da bilgilendirme yapılacak. 

Peki, Hac kura çekilişi sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılabilecek? 2020 yılına ait Hac kuraları çekildikten sonra TC ile sorgulama ekranı, 9 Ocak saat 21.00 itibariyle erişime açıldı. Sonuçlar, E-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. Bunlara ilaveten, Hacca gitmeye hak kazanan kişilere kısa mesaj olarak da bilgilendirme yapılacak.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


HAC KAYITLARI NE ZAMAN?

Hacı adayları, e-Devlet üzerinden alacakları ‘Hac Kesin Kayıt Belgesi' ile 13-24 Ocak tarihleri arasında il müftülüklerine ve acentelere kayıt yaptırabilecek. Kesin kayıt belgesi alınırken ‘Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu' veya ‘Acenta Organizasyonu' tercihleri de yapılabilecek. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 30 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında illere dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2020 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek. Sağlık sorunları sebebiyle kesin kayıt hakkı ertelenebilecek. Bu yıl kesin kayıt hakkı kazanan herhangi bir hacı adayı sağlık sorunları sebebiyle hacca gidemeyecek durumdaysa, sağlık durumunu belirtir bir heyet raporu aldığı takdirde kesin kayıt hakkı gelecek yıla ertelenebilecek. Ancak iki kez üst üste gitmekten vazgeçen hacı adaylarının katsayıları sıfırlanacak.

Yorumlar